Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ke­mi­jär­vel­le kaa­vail­laan puu­ele­ment­ti­teh­das­ta – suun­ni­tel­mat ovat vasta al­ku­vai­hees­sa

Kemijärvellä selvitetään mahdollisuuksia tilaelementtitehtaan perustamiseen, mutta moni asia on edelleen auki. Tehtaassa koottaisiin valmiita huonemoduuleita ja valmistuksessa käytettäisiin ristiin liimatuista lautakerroksista valmistettuja CLT-levyjä.

Kohteet voivat olla kerrostaloja, hotelleja, rivitaloja ja pienempiä rakennuksia. Massiivipuurakentaminen ja esivalmistetut tilaelementit tukevat hyvin vihreän siirtymän tavoitteita rakennusalalla.

Tilaelementtirakentaminen vähentää työmaalla tehtävää työtä, ja töitä voidaan tehdä hallituissa olosuhteissa. Valmiit huonemoduulit kuljetetaan työmaalle ja asennetaan paikoilleen.

Selvitystyötä tekevät toimitusjohtaja Kari-Antti Virkkula ja Olli Alajoutsijärvi Insinööritoimisto Projektijohtajat oy:stä. Toistaiseksi pyritään selvittämään työvoiman saatavuutta, tiloja ja muita resursseja Itä-Lapissa.

Tällä hetkellä käynnissä ovat tilaneuvottelut sekä työvoiman etsintä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.