Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ke­mi­jär­vel­lä on nyt ar­vo­va­lin­to­jen aika

Kemijärvellä on alkanut kiihkeä poliittinen syksy. Uusi organisaatio aloittaa tammikuussa 2023. Ratkaiseva kysymys on se, millainen verotaakka ja kulujen koura isketään kemijärveläisten veronmaksajien kukkaroon. Kaiken perusta on, että kansa maksaa, jos poliitikot politikoivat vain vallan himossa.

Kemijärvellä on kaksi vaihtoehtoa: joko yhden varsinaisen lautakunnan tai kahden lautakunnan malli. On ratkaistava, haluammeko muuttaa talouden suuntaa ja panostammeko tehokkuuteen ja ketteryyteen, vai haluammeko nykyisen menon jatkuvan.

Vaihtoehtojen pohja on selkeä. Kemijärvellä on ensi vuonna noin 207 työntekijää nykyisen 800 sijaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.