Jääkiekko: RoKi Hockey sai ison omis­ta­jan Sveit­sis­tä – EHC Klo­te­nin osa­omis­ta­ja Mike Schälch­li on Lapin ystävä

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ke­mi­jär­vel­lä on nyt ar­vo­va­lin­to­jen aika

Kemijärvellä on alkanut kiihkeä poliittinen syksy. Uusi organisaatio aloittaa tammikuussa 2023. Ratkaiseva kysymys on se, millainen verotaakka ja kulujen koura isketään kemijärveläisten veronmaksajien kukkaroon. Kaiken perusta on, että kansa maksaa, jos poliitikot politikoivat vain vallan himossa.

Kemijärvellä on kaksi vaihtoehtoa: joko yhden varsinaisen lautakunnan tai kahden lautakunnan malli. On ratkaistava, haluammeko muuttaa talouden suuntaa ja panostammeko tehokkuuteen ja ketteryyteen, vai haluammeko nykyisen menon jatkuvan.

Vaihtoehtojen pohja on selkeä. Kemijärvellä on ensi vuonna noin 207 työntekijää nykyisen 800 sijaan. Se merkitsee, että verotulojen todellinen määrä romahtaa noin 8 miljoonaan euroon, nykyisestä noin 20 miljoonasta.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita