Lapin Kansa live: RoPS:n naiset koh­taa­vat FC Uni­te­din, katso suora lähetys kello 13

kolumni: Milloin verinen his­to­ria muuttuu mu­ka­vak­si sa­duk­si?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Kel­lo­se­län radan kun­nos­tus ha­lu­taan el­vy­tys­pa­ket­tiin

Itä-Lapin kuntayhtymä vetoaa valtiovarainministeri Katri Kulmuniin (kesk.) ja liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakkaan (sd.), jotta kantatie 82 perusparantaminen ja Kemijärvi-Kelloselkä radan kunnostus saataisiin mukaan valmisteilla olevaan elvytyspakettiin ja päivitettävään hallitusohjelmaan.

"Tiestön kuntoon tulee kiinnittää huomiota, jotta maantieliikenteen turvallisuus ja edellytykset elinkeinoelämän kuljetuksille voidaan varmistaa tulevina vuosikymmeninä. Kantatie 82:n kautta liikennöi suurin osa Sallan raja-aseman liikenteestä", kirjelmässä todetaan.

Kuntayhtymän mukaan kantatie 82 on päästetty erittäin huonoon kuntoon. Tie on kulunut urille ja asfaltti murenee. Samaan aikaan liikennemäärät ovat kasvaneet puutavarakuljetusten, Rovajärven ampuma-alueen, matkailun ja Sallan kansainvälisen raja-aseman liikenteen vuoksi.

Kantatie 82:n rakenteellista kestävyyttä, liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta on välttämätöntä parantaa pikaisesti. Akuuteimmat tarpeet ovat välillä Vikajärvi-Kemijärvi ja Sallan keskusta - Sallan raja-asema, kuntayhtymä muistuttaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.