Ulkomaat: Boris Johnson eroaa kon­ser­va­tii­vi­puo­lueen joh­dos­ta, jatkaa pää­mi­nis­te­ri­nä syksyyn

Kulttuuri: Ro­va­nie­mi vah­vas­ti esillä Antti Tuiskun sta­dion­kei­koil­la syk­syl­lä

Kolumni: En muista, että olisin koskaan tun­te­nut tar­vet­ta suu­ko­tel­la tun­te­mat­to­man ihmisen kättä kadulla – en ku­vit­te­le, että miehet ovat ole­mas­sa vain minua varten

Tilaajille

"Kelkan sarviin ei tule tarttua kyl­mil­tään" – vi­ran­omai­set muis­tut­ta­vat moot­to­ri­kelk­kai­lun monista ris­ki­te­ki­jöis­tä

Poliisin mukaan moottorikelkkaonnettomuuksia tapahtuisi vähemmän, jos kelkkailuun liittyvät riskit tiedostettaisiin paremmin.

Jäällä kelkkailu on sallittua, mutta vesistöt voivat olla petollisia. Arkistokuva.
Jäällä kelkkailu on sallittua, mutta vesistöt voivat olla petollisia. Arkistokuva.
Kuva: Kirsi Junttila

Kevätkelit lisäävät moottorikelkkailua Lapissa, minkä vuoksi Lapin poliisilaitos, Lapin pelastuslaitos ja Liikenneturva muistuttavat kelkkailun riskitekijöistä. Myös kokeneille kuljettajille tapahtuu onnettomuuksia.

– On vaikea löytää moottorikelkan ohella toista ajoneuvoa, millä loukkaantumisia tapahtuu yhtä paljon ensimmäisten ajokilometrien aikana. Moottorikelkkaonnettomuuksia tapahtuisi vähemmän, mikäli kelkkailuun liittyvät riskit tiedostettaisiin paremmin. Jokainen onnettomuus on liikaa, oli kyse sitten yksityisajosta tai kaupallisesta toiminnasta, muistuttaa komisario Mika Grönroos Lapin poliisilaitokselta tiedotteessa.