Pääkirjoitus: Läm­pe­ne­mi­nen etenee kiih­ty­väl­lä vauh­dil­la ja se näkyy jo nyt Lapin tal­vis­sa

Yritykset: Tornion Park Hotel vaihtaa omis­ta­jaa

Rikosepäily: Kahden osa­kas­kun­nan rahat ka­to­si­vat Pel­ko­sen­nie­mel­lä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Ke­lek­ka­mes­sut tuo taas vils­ket­tä Lap­pi-aree­nal­le

Myös yökerho Doris avataan kelkkakansalle. Sunnuntai on messuilla perhepäivä.

Kelekkamessut pidetään taas välivuoden jälkeen Rovaniemellä. Näin Miiko, Minja ja Sampo Mäkelä kipusivat moottorikelkan kyytiin vuoden 2018 messuilla
Kelekkamessut pidetään taas välivuoden jälkeen Rovaniemellä. Näin Miiko, Minja ja Sampo Mäkelä kipusivat moottorikelkan kyytiin vuoden 2018 messuilla
Kuva: Pekka Aho

Kelekkamessut järjestetään jälleen tulevana viikonloppuna Lappi-areenalla. Viime talvena tapahtumaa ei järjestetty koronaepidemian vuoksi.

Luvassa on vilkas tapahtumaviikonloppu, joka tuo eloa myös Rovaniemen ravintoloihin ja majoitusliikkeisiin. Esimerkiksi yökerho Doris avataan jälleen Kelekkamessujen ajaksi. Viimeksi Doris oli auki vuoden 2019 Kelekkamessujen aikaan.

Kaikkiaan Kelekkamessuilla on mukana noin 100 eri näytteilleasettajaa 170 osastolla.

Järjestäjän mukaan kaikki messujen näyttelyosastot on loppuunmyyty. Lapin messujen tiedotteen mukaan vaihtuvuutta edellisiin messuin verrattuna vaihtuvuutta on ollut jonkin verran kireän aikataulun ja logististen ongelmien vuoksi.

Perinteisesti lauantaina on paikalla uskollista kelkkakansaa ja ohjelmassa on muun muassa Kelekkahuutokauppa. Lauantaina messuille liikennöi ilmainen nonstop-bussikuljetus keskustasta.

Sunnuntaina messuilla on ohjattua ohjelmaa perheille ja lapsille.

Rovaniemi on tällä hetkellä koronatilanteessa perustasolla, eikä voimassa ole muita rajoituksia kuin maskisuositus. Messujen järjestäjän Lapin messujen tiedotteen mukaan messutilojen puhtaanapitoa on tehostettu ja riskipaikkoja desinfioidaan. Turvavälien pitäminen on Kelekkamessuilla mahdollista ja käsidesiä on saatavilla useissa pisteissä.

Järjestäjä muistuttaa, että messuille tullaan terveinä ja muistetaan yleiset koronaohjeet. Lippuja messuille voi ostaa ennakkoon verkosta tai lipunmyyntipisteistä pankkikortilla. Järjestäjä suosittelee messuilla maksuvälineeksi korttia terveysturvallisuuden vuoksi.

Kelekkamessut la 30.10. klo 10–18 ja su 31.10. klo 10–16 Lappi-areenalla. Liput 10–20 e. Lisätietoa ja ennakkoliput: www.lapinmessut.fi/kelekkamessut.