Tulipalot: Ro­va­nie­men Kar­von­ran­nas­sa palaa oma­ko­ti­ta­lon sauna – ­sam­mu­tus­työt käyn­nis­sä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ke­lek­ka­mes­suil­la voi ihas­tel­la myös ret­ro­kelk­ko­ja – Marko Part­ti­maan puu­run­koi­nen Eliason 1940-lu­vul­ta kääntää päät: "En ole las­ke­nut kuinka paljon rahaa tai aikaa tähän on mennyt"

Rovaniemi

Vuotuiset Kelekkamessut käynnistyvät lauantaina pyhäinpäivänä Lappi Areenalla. Näytillä on kelkkoja myös menneiltä vuosikymmeniltä.

Huomio kiinnittyy varsinkin Veteraanikelkkakerhon Marko Parttimaan Eliason-kelkkaan. Puualustainen ja pitkä ajoneuvo näyttää siltä, että kovin äkkinäisiä käänteitä sillä ei voi tehdä.

Markku Rajala (vasemmalla) toi näytille Mercury-kelkan vuodelta 1970. Mustan menopelin oletettu huippunopeus on maltillinen, kenties 60-70 kilometriä tunnissa. Rajalan mukaan laite ei ole vielä aivan ajokunnossa, sillä hän on saanut sen haltuunsa vasta hiljattain. Keskellä Marko Parttimaan keltainen Eliason 1940-luvulta. Kelkkamiesten mukaan retroharrastus poikkeaa nykykelkkailusta siinä mielessä, että se on ympärivuotista. Kelkkoja rassataan ja viedään näyttelyihin myös kesäisin. Kuvassa oikealla Hannu Torvinen ja Risto Kämäläinen.
Markku Rajala (vasemmalla) toi näytille Mercury-kelkan vuodelta 1970. Mustan menopelin oletettu huippunopeus on maltillinen, kenties 60-70 kilometriä tunnissa.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita