LUONTO
Tervapääskyn näyttävät lentonäytökset kuuluvat etenkin kaupunkien luontokuvaan, mutta lentueet ovat vuosi vuodelta pienentyneet.
Kuva: Markku Huhta-Koivisto
Tervapääskyä pidetään ”pääskynä” muiden pääskyjen joukossa, mutta tämä hyvin virtaviivainen siivekäs eroaa elintavoiltaan ja paljolti rakenteeltaankin varsinaisista pääskyistä. Kiitäjien heimoon lukeutuva laji kärsii vakavasta pesäpaikkojen puutteesta.
Tervapääsky nukkuu yöunet lipuessaan korkealla yötaivaalla.