Pääkirjoitus: Liit­ty­mi­nen Poh­jois-Poh­jan­maa­han tuskin pe­las­tai­si Län­si-Poh­jan syn­ny­tyk­siä

Kolumni: Kie­li­muu­ri ui­ma­hal­lis­sa ja muita arkisia koh­taa­mi­sia tu­ris­ti­kau­pun­gis­sa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kau­pun­ki hoitaa yk­si­tyis­tiet – "E­lin­voi­ma­lau­ta­kun­ta on ottanut va­ka­vas­ti yk­si­tyis­tei­den kun­nos­sa­pi­dos­ta nous­seet huolet"

Elinvoimalautakunta on ottanut vakavasti yksityisteiden kunnossapidosta nousseet huolet. Se päätti yksimielisesti, että yksityistieavustusten myöntämisperusteita muutetaan siten, että kaupunki hoitaa jatkossa kustannuksellaan ja vastuullaan kaikki yksityistiet Rovaniemen ja pääurakoitsijan kunnossapitosopimusten mukaisesti. Vaihtoehtoisesti tiekunta voi hakea rahallisen avustuksen.

Kaupunki siis avustaa tiekuntia joko rahallisesti tai kunnossapidon muodossa. Avustusta myönnetään jatkossa kaikille yksityisteille, joille on perustettu tiekunta ja tiellä on vähintään yksi vakituinen asuinpaikka.

Olen tyytyväinen, että tavoitteemme yksinkertaisesta, selkeästä ja kaikille tasapuolisesta toimintamallista saatiin vihdoin rakennettua. Kokoomuksen tavoitteiden mukaisesti kaikkia kuntalaisia kohdellaan nyt samalla tavalla ja samoin oikeuksin. Päätöksellä parannettiin yli 4850 kuntalaisen palvelua ja tienhoitoa. Kenelläkään ei ole enää erityisoikeuksia.

Päätös antaa kuntalaisille varmuuden, että kulkuyhteydet joka kotiin säilyy vähintään entisellään.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi