Päivien lyheneminen: Mi­nuut­ti mi­nuu­til­ta kohti kaa­mok­sen sineä –  katso ani­maa­tios­ta miten päivä lyhenee nyt Lapissa

Kolumni: Ennen ko­din­hoi­ta­jat rien­si­vät hätiin, kun perhe joutui pulaan – nyt apua saa vain jos osaa vaatia

Palkinnot: Lapin Kansa on vuoden Mes­tis-me­dia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Kau­pun­gin­joh­ta­jan esitys hy­lät­tiin yk­si­mie­li­ses­ti: Ro­va­nie­mi ei vie Kor­ka­lo­vaa­ran koulun kor­jaus­sot­kua ho­vi­oi­keu­teen

Rovaniemen kaupunginhallitus päätti, ettei kaupunki valita hovioikeuteen Korkalovaaran koulun peruskorjausta koskevasta päätöksestä. Käräjäoikeuden päätöksestä valittamista esitti kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio, mutta päättäjät eivät asettuneet hänen taakseen.

Rovaniemi haki käräjäoikeudessa yhteensä noin 1,7 miljoonan euron korvauksia urakoitsijalta ja rakennesuunnittelijalta. Lapin käräjäoikeus kuitenkin hylkäsi kanteen lähes kauttaaltaan. Kaupunki joutuikin maksamaan omien oikeudenkäyntikulujensa lisäksi Risto Airaksisen ja Insinööritoimisto Airaksinen ky:n yli 114 000 euron oikeudenkäyntikulut.

CW Construction Works oy, entinen MY-rakentajat oy, puolestaan velvoitettiin maksamaan kaupungille 50 000 euroa koululle aiheutuneista kosteusvaurioista.

Kaupunginjohtaja Vainion esityksessä todettiin, että jos asia jää käräjäoikeuden tuomion varaan, kaupungin on otettava huomioon muun muassa, että lain ja hyvän rakennustavan määrittelemät vastuut eivät suoraan päde sen tilaamiin töihin ja normaali kaupungin suorittama valvonta ei kyseisissä hankkeissa ole riittävä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.