Kunniamerkit: Katso lista Lappiin myön­ne­tyis­tä it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­keis­tä

Pääkirjoitus: Hal­li­tuk­sen on lei­kat­ta­va lisää, jos se aikoo pysyä ta­voit­teis­saan

Luppo: Arto Köngäs on kip­san­nut lap­pi­lais­ten raajoja yli 30 vuotta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Kau­pun­gin­joh­ta­ja esittää Kemiin kovaa ve­ron­ko­ro­tus­ta, jos valtio ei tule apuun – teat­te­rin jatko on tänään päät­tä­jien pöy­däl­lä

Kemin viime vuoden tilinpäätös painui 6,6 miljoonaa euroa alijäämäiseksi. Alkuvuosi ennustaa tälle vuodelle samaa lopputulosta.

Kemi

Kemin kaupunginhallitus kokoontuu tänään maanantaina käsittelemään kaupunginjohtaja Matti Ruotsalaisen lähes viiden miljoonan euron säästöpakettia. Poliittisesti säästöjen vaikein kohta on kaupunginteatterin tulevaisuus.

Ruotsalainen esittää teatteria lopetettavaksi, mutta osa luottamushenkilöistä on jo ottanut kantaa teatterin jatkamisen puolesta.

Hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Pirita Hyötylä (sd) kuvaili sunnuntai-iltana Facebook-tilillään säästöjen valmistelua konsulttiselvityksineen lähes kuntademokratian irvikuvaksi. Hyötylän mielestä hänen lautakunnallaan ei ole ollut säästöprosessissa kuin näennäinen rooli.

– Huolestuttaa ja vihastuttaa. En ole koko 12 vuoden aikana mitä olen valtuustossa istunut, vastaavaa kokenut, Hyötylä kirjoittaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.