Ylennykset: It­se­näi­syys­päi­vän ylen­nyk­set puo­lus­tus­hal­lin­nos­sa ja re­ser­vis­sä – katso tästä Lapin ylen­ne­tyt

Kau­pun­gin­hal­li­tus: Ou­nas­vaa­ran ui­ma­hal­lin ja Ruo­ka­sen­ka­dun sillan ra­ken­ta­mi­set alkavat ensi vuonna Ro­va­nie­mel­lä

Ruokasenkadun silta tulisi vanhan rautatieaseman, vasemmalla näkyvän puurakennuksen taakse.
Ruokasenkadun silta tulisi vanhan rautatieaseman, vasemmalla näkyvän puurakennuksen taakse.
Kuva: Anssi Jokiranta

Ounasvaaran uimahallin ja Ruokasenkadun sillan rakentamiset aloitetaan ensi vuonna. Rovaniemen kaupungihallitus käsitteli uimahallia ja siltaa kokouksessaan perjantaina.

Kaupunginhallituksen esityksen mukaan uimahallin rakentaminen alkaisi ensi vuonna ja uimahalli Vesihiiden tarpeelliset vuosikorjaukset tehtäisiin ensi vuonna tilapalveluiden määrärahojen puitteissa. Samalla kaupunginhallitus edellyttää tilapalveluilta 0,5 miljoonan euron säästöjä.

Nelostien ylittävän Ruokasenkadun sillan rakentaminen aloitettaisiin myös ensi vuonna. Sillalle on varattu ensi vuoden budjetista noin kaksi miljoonaa euroa.

Sillan tarkoituksena on parantaa liikenteen sujuvuutta keskustassa.

1960-luvun alussa rakennettu Näsmänkieppi on elinkaarensa ehtoopuolella.
1960-luvun alussa rakennettu Näsmänkieppi on elinkaarensa ehtoopuolella.
Kuva: Jussi Leinonen

Lisäksi kaupunginhallitus esittää määrärahaa muun muassa Näsmäntien palvelutalon suunnitteluun ja korvausinvestoinnin aloittamiseen.

Esityksenä on, että Näsmänkiepin palvelutalohanke toteutettaisiin vuokramallilla, jonka kilpailutuksen suunnittelu aloitettaisiin välittömästi.

Rovaniemen kaupunginvaltuusto päättää ensi vuoden talousarviosta ja vuosien 2021–2022 taloussuunnitelmasta sekä veroprosenteista marraskuussa.