Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Kaup­po­jen hyllyjä tyh­jen­ne­tään nyt La­pis­sa­kin säi­lyk­keis­tä, saip­puas­ta ja ves­sa­pa­pe­ris­ta – jo­kai­sel­la pitäisi olla kolmen päivän ko­ti­va­ra, katso mistä se koostuu

Lappilaiset tyhjentävät nyt kauppoja kuivaelintarvikkeista, säilykkeistä ja wc-paperista varautuessaan koronaviruksen leviämiseen. Ostosryntäys alkoi kiihtyä loppuviikosta sen jälkeen, kun Suomen hallitus ilmoitti uusista toimista viruksen leviämisen hidastamiseksi.

K-Citymarket Tornion kauppias Marko Nurkkala kuvailee tilannetta samanlaiseksi kuin olisi tulossa pitkä juhlapyhä: asiakkaat keräävät kärryt täyteen tavaraa ja heitä on kerralla liikkeellä enemmän kuin tavallisena arkipäivänä.

"Nyt ostetaan pidempään säilyviä tuotteita, kuten säilykkeitä, pussiruokia ja paahtoleipää."

Yksi osa ilmiötä on myös, että kaupan tuotteiden kotiinkuljetuspalvelun tilausmäärät tuplaantuivat.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.