Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Kaupan alan la­kon­uh­ka on seu­raus­ta hin­to­jen nou­sus­ta ja vien­ti­teol­li­suu­den neu­vot­te­luis­ta – PAM: "Me oli­sim­me olleet valmiit neu­vot­te­le­maan asiat jo viime vuonna kun­toon"

Kaupan alan työehdoista neuvotellaan kiivaasti, ja ensimmäiset lakot uhkaavat torstaina. Eniten välejä hiertää palkankorotusten taso. Lähestyvät lakot ovat jo sulkeneet kauppojen lihatiskejä ja paistopisteitä.

Kaupan alan lakonuhka olisi voitu välttää, jos työnantajia edustava Kaupan liitto olisi ollut valmis aloittamaan neuvottelut palkankorotuksista jo marraskuussa, sanoo Palvelualojen ammattiliiton (PAM) järjestöjohtaja Risto Kalliorinne.

Kaupan liitto tiedotti marraskuun alussa, että palkankorotuksista sopimisen sijaan PAM:n kanssa käynnistetään tes-neuvottelut tammikuussa. Tähän syynä oli se, että liitto ei katsonut palkkaneuvottelujen olevan mahdollisia ennen kuin vientiteollisuutta edustavat Teknologiateollisuus ja Kemianteollisuus olivat saaneet omat neuvottelunsa päätökseen.

PAM:n Kalliorinnettä syyt palkkaneuvotteluiden lykkäämiselle eivät kuitenkaan lämmittäneet.

– Olimme ajatelleet, että neuvottelut käydään meidän alamme lähtökohdista eikä niin, että ne ovat riippuvaisia toisten päätöksistä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.