Kau­nis­ta mutta ah­dis­ta­vaa ja pe­lot­ta­vaa – tai­teel­li­sia ele­ment­te­jä hyö­dyn­tä­vä kau­hu­mys­tee­ri liukuu hil­jal­leen maa­gi­suu­den puo­lel­le

Jude Law on Sam, jota salaperäinen saari vetää puoleensa. Siellä toden ja kuvitelmat rajat sirpaloituvat.
Jude Law on Sam, jota salaperäinen saari vetää puoleensa. Siellä toden ja kuvitelmat rajat sirpaloituvat.

The Third Day


Englantilainen hurmurinäyttelijä Jude Law loistaa nyt aivan toisenlaisessa roolissa, arvoituksellisessa kauhutarinassa The Third Day.

Law on Sam, puutarhaliikkeen omistaja ja kolmen lapsen isä. Metsässä ollessaan hän pelastaa nuoren tytön, joka vie hänet salaperäiselle saarelle. Sinne pääsee pengertietä vain laskuveden aikaan.

Siitä alkaa mysteeri, joka alkaa realismina, mutta liukuu hiljalleen yhä syvemmälle maagisuuden puolelle.

Mikä on totta, mikä unta, harhaa ja yliluonnollista?

Kahden maailman välillä

Saarella asuu uskonnollinen yhteisö, joka ammentaa kelttiläisestä kansanperinteestä. Samilla olisi kovat paineet päästä lähtemään saarelta, sillä kotopuolessa on meneillään tiukat paikat.

Jude Law on aivan erinomainen miehenä, joka häilyy arkimaailman ja yhä pelottavammaksi käyvän toisen maailman välillä. Miehen mysteeristä ja taustasta annetaan katsojalle vain pieniä tiedonmurusia.

Mukana on myös muita hyviä näyttelijöitä, kuten Katherine Waterston ja Emily Watson.

Kuvaus on upeaa ja lähentelee taidetta. On kaunista mutta samalla ahdistavaa ja pelottavaa.

Kuusiosainen sarja koostuu kahdesta osasta: Kesästä ja Talvesta. Toisessa osassa Naomie Harris esittää Heleniä, vahvatahtoista ulkopuolista, joka saapuu saarelle löytääkseen vastauksia.

Jaksoja ilmestyy yksi viikossa, seuraava toinen osa tiistaina 22.9.

HBO