Pääkirjoitus: Työ­pe­räis­tä maa­han­muut­toa tar­vi­taan lisää, ja sen vas­tus­ta­mi­nen on vaa­ral­lis­ta po­pu­lis­mia

Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Jääkiekko: Ro­Ki-maa­li­vah­ti Cody Porter lai­nal­le Tap­pa­raan

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Kau­ko­sen ur­hei­lu­ta­lo otti tors­tai­na en­si­as­ke­leen­sa taiteen näyt­tä­mö­nä

Hiljaisuus-festivaalin avajaispäivän sinetöi konserttihalliksi muuntuneen Kaukosen urheilutalon monitaiteinen debyytti.

Iso hämärä torstaina 10.6. Kaukosen urheilutalolla.

Anna Kuvaja, piano. Karita Tikka, sirkus. Janne Tuomi, lyömäsoittimet. Silja Kejonen, runous. Saku Mattila, oboe. Riikka Vuorenmaa, konsepti ja skenografia. Lauri Sallinen, musiikkiohjelmiston suunnittelu. Taiteilijoiden kuratointi: Taija Helminen, Henna Kaikula, Lauri Sallinen ja Riikka Vuorenmaa.

Kittilän Kaukonen kesäiltakymmeneltä. Pääskynen piirtää viivojaan valoisaan taivaankanteen. Paahteisen päivän jälkeen aurinko on painunut pilvien taa, mutta ei aio luovuttaa. Edellinen auringonnousu on koettu Kaukosessa 28. toukokuuta; ja aurinko laskee kylässä seuraavan kerran vasta 15. heinäkuuta.

Urheilutalon pihapiirissä seisoskelee maskivalmiudessa reilut parikymmentä katsojaa alkukesän hyttysten maisteltavana – ja odottamassa Hiljaisuudesta esiin hiipivää Isoa hämärää.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.