Lapin Kansa live: RoPS:n naiset koh­taa­vat FC Uni­te­din, katso ot­te­lu­na suorana täältä

Lapin Kansa live: Arctic Volley ja Polkky Kuusamo koh­taa­vat uu­del­leen har­joi­tu­sot­te­lus­sa, katso suora lähetys kello 16

kolumni: Milloin verinen his­to­ria muuttuu mu­ka­vak­si sa­duk­si?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ka­toa­van taiteen suora viesti ih­mi­sil­le – Aukea työ­ryh­mä haluaa he­rä­tel­lä pla­nee­tan käsillä olevaan koh­ta­lon­het­keen

Näyttely käsittelee ihmisen aiheuttamien ympäristötuhojen vaikutuksia ja niihin liittyviä eettisiä kysymyksiä taiteen keinoin.

Taidemaalari Eveliina Hämäläinen ja kuvataiteilija Petri Saarikko kokoavat Aineen taidemuseon vaihtuvien näyttelyiden saliin Koodi -teosta. Seinälle on noussut biomuovisia kaistaleita, joissa vaihtelevat värit vihreän ja valkoisen välillä. Mukana on materiaalia Suomesta, Uudesta-Seelannista ja Yhdysvalloista.

– Tähän seinään tuleva materiaali on hieman erilainen joka kerta. Kokoamme sen nyt paikalle. Nämä biomuovit ovat olleet mukana työpajoissa eri puolilla maailmaa ja palaavat myös tämän näyttelyn jälkeen takaisin valtamerien toiselle puolelle. Yhdysvalloissa työstetyissä biokalvoissa on myös painaumia esimerkiksi kasvoja, kertoo Petri Saarikko.

Aukea työryhmä on tehnyt aiemminkin yhteistyötä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.