Porocup: Luonto näytti voi­man­sa – kisa jou­dut­tiin kes­keyt­tä­mään

kolumni: Kuka sinä olet sil­loin, kun kukaan ei ole kat­so­mas­sa?

pääkirjoitus: Esi­mer­kil­lä on voimaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Kas­vi­pro­teii­nit ovat tulleet jää­däk­seen, ja se kertoo muu­tok­sen no­peu­des­ta – näillä re­sep­teil­lä saat ha­lu­tes­sa­si kas­vis­ruo­kaan lihan makua

Kasviproteiinituotteiden valikoima kaupoissa on viime vuosina lisääntynyt vauhdikkaasti. Proteiini on useimmiten peräisin pääosin soijapavusta, härkäpavusta, herneestä, kaurasta tai vehnästä. Tuotteita voi käyttää niin kuin lihaa ja monet maistuvatkin lihalle, mutta ovat terveellisempiä ja ympäristölle ystävällisempiä vaihtoehtoja.

Käytännössä minkä tahansa liharuoan tekeminen onnistuu nykyään vain vaihtamalla liha kasviproteiiniin, sillä valmistustavat ovat pitkälti samoja kuin lihan.

Sinänsä tarvetta erillisille resepteille ei oikeastaan edes ole. Kasviproteiinit on kehitetty juuri sen takia, että tuttuja valmistustapoja ja reseptejä ei tarvitsisi muuttaa. Jopa vegaanisia pippuripihvejä löytyy jo.

Tämän jutun lopussa on kuitenkin mallireseptejä, jotka on kehitetty erityisesti kasviproteiinituotteille.

Lihankorvikkeet eivät edes ole viime vuosien keksintö, vaan Aasiassa ja erityisesti buddhalaisissa luostareissa on tehty erilaisia lihaa muistuttavia tuotteita jo ainakin tuhat vuotta sitten.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.