Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Gal­lu­pit voivat mennä uusiksi

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kä­sit­tä­mä­tön vaa­ti­mus mi­nis­te­riöl­tä

Ulkomaalaiset marjanpoimijat ovat pelastaneet marjasatojemme jo reilut 20 vuotta. Muutaman yrityksen ja ministeriön virkamiehen törkeän toiminnan vuoksi on kohtuutonta rangaista koko alaa.

Tutkinnassa olevien yritysten poimijoiden kutsuminen Thaimaasta olisi estettävä tutkinnan ajaksi. Tämä loisi uskottavuutta päättäjiin ja poimijoihin Thaimaassa.

Työ- ja elinkeinoministeriön vaatimus yritysten kertomisesta poimijoille mahdollisuudesta myydä marjansa myös muualle on käsittämätön. Vaatimus hinnan yhdenmukaisuudesta täytyy riittää, jotta toiminta pysyy yrityksen hallinnassa. Niiden on kutsuttava ja koulutettava sekä järjestettävä asuminen, ruokailu ja vuokrattava autot. On järjestettävä poiminta-astiat, poimurit tai haravat, kuljetuslaatikot sekä kuljetus pakastamolle, pakkaustarvikkeet, varastointi, puhdistus ja pakkaaminen. Marja on herkästi pilaantuva tuoretuote, laadusta on pidettävä huolta.

Rahoituksen saanti vaatii tarkan suunnitelman.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.