Hiihto: MM-kul­taa tuli! Niko Anttola hal­lit­si vapaan kisaa läh­dös­tä maaliin

Pääkirjoitus: Seu­raa­van pää­mi­nis­te­rin puo­lue­kan­ta on vielä ar­voi­tus – ­var­maa on, että hal­li­tus­neu­vot­te­luis­ta tulee en­nä­tys­vai­keat

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kar­va­la­kil­la on myös kään­tö­puo­len­sa

Kaikilla asioilla on yleensä kaksi puolta. Sokeri on makeaa, mutta tekee reikiä hampaisiin. Suola parantaa kalan makua, mutta lisää verenpainetta.

Sama tilanne oli 1979 tapahtuneella karvalakkilähetystön tuloksilla. Lähetystö oli oikealla asialla, saamatta jääneitä lohikorvauksia perimässä. Korvaukset maksettiin. Suurimpina rahansaajani olivat Taivalkosken, Petäjäskosken ja Valajaskosken vanhojen lohipatojen manttaalitilat. Mitä enemmän maata, sitä enemmän korvausrahaa. Toinen suuri ryhmä oli merialueen kalastus – Keminmaa, Kemi ja Simo. Korvausperusteena oli paljolti verotustiedot vanhoilta vuosilta.

Tavalliset pikkukalastajat jäivät nuolemaan näppejään. Saihan siinä joku uusittua valtakirjan eduskuntaan ja taisipa samalla avautua ministerin pallikin. Ja oopperakin saatiin. Hyvä tulos, laki toteutui.

Valitettavasti asian kääntöpuoli tuli kalliiksi ja sitä maksettiin lähes 30 vuotta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.