Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

pääkirjoitus: Lapilla on Poh­jo­lan lin­nak­kees­sa tärkeä rooli

Tilaajille

Kar­va-Ka­ve­rei­den va­paa­eh­toi­set ilah­dut­ta­vat eläi­mel­li­sil­lä vie­rai­luil­laan ke­hi­tys­vam­mai­sia, van­huk­sia, lapsia ja nuoria – Suomen en­sim­mäi­sel­lä eläin­avus­tei­sel­la yh­dis­tyk­sel­lä on Lapissa noin sata jäsentä

Suomen Karva-Kaverit ry:n monipuolinen jäsenkunta koostuu niin koirista, kissoista, pupuista kuin poneistakin. Korona-ajan myötä lähikäyntien rinnalle on kehitetty myös uusi, etäyhteyksien kautta toimiva vapaaehtoistoiminnan muoto.

Sofi-koira tuijottaa herkeämättä edessään olevaa nyrkkiä. Se tietää, että kiinni puristetun käden sisälle on piilotettu herkkuja.

Vieressä tilannetta tarkkaileva toimintaterapeutti Tiina Koponen ohjeistaa asiakasta.

– Nyt voit kokeilla ensin avata kättä, sitten laittaa se uudestaan kiinni.

Nyrkin auetessa Sofin katse terästäytyy entisestään. Se yrittää tarmokkaasti työntää kuononsa kohti käden sisältä paljastuvia koirannameja, mutta perääntyy huomatessaan nyrkin sulkeutuvan uudelleen.

Hetken kuluttua käsi avautuu kuitenkin kokonaan. Sofi saa ansaitsemansa herkut ja Koposen asiakas kiitokset hyvin tehdystä harjoituksesta.

Karvakaveritoiminta tuo roppakaupalla iloa ja merkityksellisyyttä Sirpa Onnela ja Sofi-koiran elämään. Kuntouttava toiminta voidaan naamioida myös leikiksi niin, että sen kaikki osapuolet nauttivat tekemisestä.
Karvakaveritoiminta tuo roppakaupalla iloa ja merkityksellisyyttä Sirpa Onnela ja Sofi-koiran elämään.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.