Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Kar­va-Ka­ve­rei­den va­paa­eh­toi­set ilah­dut­ta­vat eläi­mel­li­sil­lä vie­rai­luil­laan ke­hi­tys­vam­mai­sia, van­huk­sia, lapsia ja nuoria – Suomen en­sim­mäi­sel­lä eläin­avus­tei­sel­la yh­dis­tyk­sel­lä on Lapissa noin sata jäsentä

Suomen Karva-Kaverit ry:n monipuolinen jäsenkunta koostuu niin koirista, kissoista, pupuista kuin poneistakin. Korona-ajan myötä lähikäyntien rinnalle on kehitetty myös uusi, etäyhteyksien kautta toimiva vapaaehtoistoiminnan muoto.

Sofi-koira tuijottaa herkeämättä edessään olevaa nyrkkiä. Se tietää, että kiinni puristetun käden sisälle on piilotettu herkkuja.

Vieressä tilannetta tarkkaileva toimintaterapeutti Tiina Koponen ohjeistaa asiakasta.

– Nyt voit kokeilla ensin avata kättä, sitten laittaa se uudestaan kiinni.

Nyrkin auetessa Sofin katse terästäytyy entisestään. Se yrittää tarmokkaasti työntää kuononsa kohti käden sisältä paljastuvia koirannameja, mutta perääntyy huomatessaan nyrkin sulkeutuvan uudelleen.

Hetken kuluttua käsi avautuu kuitenkin kokonaan. Sofi saa ansaitsemansa herkut ja Koposen asiakas kiitokset hyvin tehdystä harjoituksesta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.