Lakko alkaa:: Tänään alkava lakko su­pis­taa hiih­to­kes­kus­ten au­ki­olo­ai­ko­ja ja sulkee osan rin­teis­tä – lakon pii­ris­sä hissit ja vä­li­ne­vuok­raa­mot

Hirvilaskuri: "Hen­ki­ses­ti ollaan jo tal­vi­te­loil­la"– huo­mat­ta­va osa Lapin hir­ven­kaa­to­lu­vis­ta jäänee käyt­tä­mät­tä, katso tuoreet saa­lis­lu­vut hir­vi­las­ku­ris­ta

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Tilaajille

Kar­va-Ka­ve­rei­den va­paa­eh­toi­set ilah­dut­ta­vat eläi­mel­li­sil­lä vie­rai­luil­laan ke­hi­tys­vam­mai­sia, van­huk­sia, lapsia ja nuoria – Suomen en­sim­mäi­sel­lä eläi­na­vus­tei­sel­la yh­dis­tyk­sel­lä on Lapissa noin sata jäsentä

Suomen Karva-Kaverit ry:n monipuolinen jäsenkunta koostuu niin koirista, kissoista, pupuista kuin poneistakin. Korona-ajan myötä lähikäyntien rinnalle on kehitetty myös uusi, etäyhteyksien kautta toimiva vapaaehtoistoiminnan muoto.

Sofi-koira tuijottaa herkeämättä edessään olevaa nyrkkiä. Se tietää, että kiinni puristetun käden sisälle on piilotettu herkkuja.

Vieressä tilannetta tarkkaileva toimintaterapeutti Tiina Koponen ohjeistaa asiakasta.

– Nyt voit kokeilla ensin avata kättä, sitten laittaa se uudestaan kiinni.

Nyrkin auetessa Sofin katse terästäytyy entisestään. Se yrittää tarmokkaasti työntää kuononsa kohti käden sisältä paljastuvia koirannameja, mutta perääntyy huomatessaan nyrkin sulkeutuvan uudelleen.

Hetken kuluttua käsi avautuu kuitenkin kokonaan. Sofi saa ansaitsemansa herkut ja Koposen asiakas kiitokset hyvin tehdystä harjoituksesta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.