kolumni: Eikö ka­las­tus­la­ki olekaan kai­kil­le sama? Kysymys on nyt ajan­koh­tai­sem­pi kuin koskaan

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 6: Kuk­ko­lan­kos­ki näyt­tää, mitä elävä jo­ki­kult­tuu­ri voi ih­mi­sel­le merkitä – Heik­ki­län tai­tei­li­ja­vel­jek­set ker­to­vat elä­mäs­tä Väy­län­var­rel­la

Tilaajille

Ka­pel­li­mes­ta­ri Erkki La­son­pa­lon jää­hy­väis­kon­sert­ti to­teu­tuu vihdoin – Si­be­liuk­ses­ta kaikki alkoi ja Si­be­liuk­seen loppuu

Illan solistina kuullaan maailmalla hyvinkin tunnettua mezzosopraano Tuija Knihtilää. Knihtilä on lähtöisin Simosta ja työskentelee nykyisin freelancerina Wienistä käsin.

Erkki Lasonpalo palaa Kemiin konsertoimaan.
Erkki Lasonpalo palaa Kemiin konsertoimaan.
Kuva: Nina Susi

Tätä konserttia on jouduttu siirtämään pandemian vuoksi jo toista vuotta. Miten tämä on vaikuttanut ohjelmiston suunnitteluun ja mielialaan, kun julkisia esiintymisiä ei ole ollut?

– Tein Kemissä ensimmäisessä konsertissa Sibeliuksen kolmannen sinfonian. Kun nyt mietittiin tämän konsertin ohjelmaa, niin tuntui luontevalta, että lopetetaan myös Sibeliukseen. Nyt myös koronan jälkeen tuntuu hyvältä, että me tarjoillaan yleisölle upeaa suomalaisten syvintä pääomaa, Sibeliuksen musiikkia. Tämä perintö ollaan heittämässä viemäriin, mikä tuntuu uskomattomalta, kapellimestari Erkki Lasonpalo sanoo.