pääkirjoitus: Saa­me­lais­kä­rä­jät hy­väk­syi kiis­tel­lyn saa­me­lais­la­ki­esi­tyk­sen lähes yk­si­mie­li­ses­ti – vas­taa­vaa komp­ro­mis­si­ha­lua toi­voi­si löy­ty­vän edus­kun­nas­ta­kin

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Kansien vä­lis­sä: Tun­ne­ju­mis­ta toi­min­taan – Tun­ne­sää­te­lyä voi ope­tel­la Fan­ni-nor­sun kanssa myös e-ää­ni­kir­jas­ta

-
Kuva: Kumma-kustannus
Rovaniemen kirjaston työntekijät esittelevät kirjaston kokoelmia ja toimintaa.

Julia Pöyhönen ja Heidi Livingston: Fanni ja suuri tunnemöykky. Kustantamo Kumma 2019.

Fanni-norsu lähtee innostuneena äitinsä kanssa kyläjuhliin. Mutta juhlissa kaikki ei menekään suunnitelmien mukaan. Yhtäkkiä Fannin valtaa tunnemöykky, jota hän ei ymmärrä ja jonka nimeä hän ei tiedä. Miten Fanni ja hänen äitinsä pääsevät tästä tilanteesta eteenpäin?

Fanni ja suuri tunnemöykky on osa Fanni -tunnetaitokirjasarjaa. Kirjojen tekijät Julia Pöyhönen ja Heidi Livingston ovat lasten kehitykseen erikoistuneita psykologeja, jotka ovat kehittäneet lasten tunnetaitoja vahvistavia valmennuksia. Tunnetaitoja voi kehittää, kun ensin tunnistaa, nimeää ja ymmärtää tunteita. Sarjan kirjat tutustuttavat lapset tunnetaitoihin ja käytännön tunnesäätelykeinoihin. Kirjoissa on leppoisat tarinat ja harjoitustehtäviä arkielämän tilanteisiin. Harjoitustehtävissä tunteita harjoitellaan esimerkiksi salapoliisitehtävän avulla.

Kirjan voi lainata myös e-äänikirjana Lapin kirjaston Ellibs-kokoelmista. Tätä äänikirjaa kuunnellessa näkee laitteelta samalla myös kirjan kuvituksen. Joko kirjaston e-kirjat ja e-äänikirjat ovat tuttuja? Jos haluat tutustua tähän kirjaan tai muihin e-kirjoihimme, omalla kirjastokortillasi saat missä vain ja milloin vain luettavaksi runsaan määrän kirjallisuutta.

Lue myös nämä

Lainatuimmat lastenkirjat

1. Aino Havukainen ja Sami Toivonen: Tatu ja Patu kesäleirillä

2. Troll: Mestarietsivä Peppunen, Etsivätoimisto vaarassa

3. Andy Griffiths: Maailman paras puumaja, 65 kerrosta

4. Muumi – Vauva Pörinää

5. Eric Hill: Puppe päiväkodissa

6. Paula Nivukoski: Onnelliset aakkoset

7. Soiva laulukirja

8. Lin Hallberg: Aloita ratsastus Sintun kanssa

9. Anneli Kanto: Paavo Virtanen ja tauti

10. Nuku hyvin: Iloisia iltasatuja pienille