lautapelit: Etsi kar­tal­ta mur­haa­ja, tai syötä kis­san­pen­tu­ja – pukin kont­tiin voi löytää mui­ta­kin lau­ta­pe­le­jä kuin vanhoja klas­si­koi­ta

leikkipuisto: Se­vet­ti­jär­ven lapset saivat äkäisen nä­köi­sen jou­lu­lah­jan koulun pihalle

Mainos : Anna lah­jak­si pai­kal­li­sym­mär­rys­tä. Tutustu Lapin Kansan joulun ti­laus­tar­jouk­siin tästä.

Kansien vä­lis­sä: Rak­kau­den lä­het­ti­läs suur­lä­he­tys­tön mur­heen­kryy­ni­nä

-
Kansien välissä

Lasse Nousiainen: Rakkauden lähettiläs. (Aula & Co 2021)

Kirjailija Lasse Nousiaisen kolmas teos kertoo Suomen Brasilian suurlähetystön arjesta ja sen henkilökunnan edesottamuksista. Suurlähetystö on saanut historian surkeimmat työtyytyväisyyskyselyn tulokset ja niitä korjaamaan on lähetetty psykologi, Jukka, joka sekoittaa henkilökunnan välisiä suhteita entisestään läsnäolollaan. Kirjaa vie eteenpäin Mikon, lähetystön työntekijän aviopuolison ja psykologi, Jukan, kerronta ajatuksineen ja havaintoineen.

Psykologi on ylimielinen ja sangen maallinen mielihaluissaan ja kärkäs näkemään ongelmia kaikkialla, paitsi itsessään, johon hänen tarkkanäköisyytensä ei ulotu. Mikko puolestaan on rento tyyppi, jonka tyytyväisyyttä huolettaa lähinnä lievä uhkapelaaminen, ja se miten viettää vapaa-aikansa.

Rivien välistä pilkistää myös Brasilian kääntöpuoli; rikollisuus, ihmisten epätasa-arvoisuus ja köyhyys, mutta yhteiskuntakritiikki on ovelasti jätetty lukijan oman valveutuneisuuden varaan. Rakkauden lähettiläs on herkullinen sosiaalinen kudelma, joka pureutuu suurlähetystön mikrouniversumin erilaisten persoonallisuuksien keskinäisiin suhteisiin, joissa kipinä jos toinenkin sinkoilee toisiaan vastaan hankaavista särmistä.

Rakkauden lähettiläs on herkullinen sosiaalinen kudelma, joka pureutuu suurlähetystön mikrouniversumin erilaisten persoonallisuuksien keskinäisiin suhteisiin, joissa kipinä jos toinenkin sinkoilee toisiaan vastaan hankaavista särmistä.

Tämän kaiken katalysaattorina toimivat psykologin arveluttavat metodit työyhteisön eheyttämiseksi ja painetta lisäävät entisestään ministeri Tuomiston tulevan vierailun vaativat järjestelyt.

Nousiainen käyttää kirjassaan tyylilleen uskollisena hersyviä mielikuvia ja sanamuotoja, jotka elävöittävät makoisasti realistisen tuntuista tarinaa kauttaaltaan läpi kirjan. Rakkauden lähettiläs on oiva valinta pimenevien iltojen ratoksi. Kirja on hauska ja helposti luettava ja taatusti viihdyttävä teos, kuten Nousiaisen kaksi aiempaakin romaania.

Juha KarttimoRovaniemen pääkirjasto
Lue myös nämä

Varatuin kaunokirjallisuus

1. Rosa Liksom: Väylä

2. Lucinda Riley: Oliivipuu

3. Enni Mustonen: Näkijä

4. Lucinda Riley: Kadonnut sisar

5. Delia Owens: Suon villi laulu

6. Hanna Brotherus: Ainoa kotini

7. Liza Marklund: Napapiiri

8. Susanna Alakoski: Pumpulienkeli

9. Ville Jaako: Länsikairan koltiaiset

10. Camilla Läckberg: Mentalisti

Rovaniemen kirjaston työntekijät esittelevät Kansien välissä -palstalla kirjaston kokoelmia ja toimintaa.