Presidenttivierailu: Sauli Nii­nis­tön ja ken­raa­li­ku­ver­nöö­rin vie­rai­lu voi ai­heut­taa lii­ken­ne­kat­kok­sia Ro­va­nie­mel­lä

Penkkarit tänään: Abit juh­li­vat re­kois­saan useam­man poik­keus­vuo­den jälkeen

Kolumni: Taivas ei ole pu­toa­mas­sa nis­kaam­me

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Kansien vä­lis­sä: Kur­pit­sat esiin, on Hel­lo­ween!

-
Kansien välissä

Helloween: Helloween (Nuclear Blast 2021)

Raskaamman musiikin ystävät riemastuivat vuonna 2017, kun laulaja Michael Kisken ja kitaristi-laulaja Kai Hansenin paluusta saksalaisen power metal -legenda Helloweenin riveihin uutisoitiin.

Kiske ja Hansen kuuluivat yhtyeen 80-luvun kultakauden kokoonpanoon, jonka levyt Keeper Of The Seven Keys I ja II loivat käytännössä koko power metal -genren. Seitsenhenkiseksi kasvanut kokoonpano suuntasi menestyksekkäälle maailmankiertueelle ja julkaisi Pumpkins United -singlen, mutta täyspitkää levyä saatiin odottaa tähän vuoteen saakka.

Helloween ei petä korkeiksi nousseita odotuksia. Ote on vakavampi ja raskaampi kuin 80-luvulla, mutta kappalemateriaali on tasaisen vahvaa ja klassikkolevyjen tapaan eeppisiin mittoihin kasvava varsinaisen levyn päätöskappale Skyfall on upeaa kuultavaa.

Kiske ja bändin keulilla vuodesta 1994 viihtynyt Andi Deris jakavat lauluvastuun tasaisesti Hansenin jättäessä lauluosuudet vähemmälle keskittyen kitaransoittoon.

Levyn kannesta löytyy Keeper-levyiltä tuttu kaapuniekka, ja perinteitä kunnioitetaan teknisestikin, sillä levy on äänitetty analogisesti ja käytössä on myös edesmenneen alkuperäisrumpalin Ingo Schwichtenbergin rumpusetti.

Helloween on vahva näyttö ilman nostalgiapisteitäkin.

Ari HietalaKirjastovirkailija

Rovaniemen kirjaston työntekijät esittelevät tällä palstalla kirjaston kokoelmia ja toimintaa.

Listalla

Lyhyt johdatus powermetalliin

Helloween: Keeper Of The Seven Keys Part I&II

Gamma Ray: Heading For Tomorrow

Blind Guardian: Imaginations From The Other Side

Stratovarius: Visions

Avantasia: The Metal Opera Part I

Sonata Arctica: Ecliptica

Manowar: Kings Of Metal