Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Kansien vä­lis­sä: 17 vuotta van­has­ta levystä teh­dys­sä vi­nyy­li­pai­nok­ses­sa punk­yh­tye Sur-rur pysyy us­kol­li­se­na tyy­lil­leen, muttei kaihda ko­keil­la uutta

-
Kansien välissä
Sur-rur: Sur-rur 2LP (Roku Records, Joteskii Groteskii 2021)

Kun Sur-rur joulukuussa 2003 äänitti esikoispitkäsoittoaan Rovaniemen Pienteollisuustalolla, kukaan tuskin osasi kuvitellakaan, että 17 vuotta levyn ilmestymisen jälkeen siitä otettaisiin vinyylipainos.

Lapualla 1996 perustettu Sur-rur ehti vuosituhannen alussa vaikuttaa Rovaniemellä muutamia vuosia, kun kaksi kolmesta yhtyeen jäsenestä asui täällä.

Levyllä kuullaankin monenlaista alle kahden minuutin ryöpsähdyksistä yli kymmenminuuttisiin eepoksiin, joissa Ville Vuorenmaan, Kimmo Vanhapellon ja Ville Laurilan soitto huojuu jo tutun omintakeisesti.

Sur-rur on paitsi hyvin pätevä ja aikaa kestänyt debyytti, myös oivallinen ensiaskel uralle, joka on saanut Hero Dishonestin kaltaisen, maailmaa kiertäneen punk-yhtyeen tekemään kappaleen nimeltä Sur-rur on maailman paras bändi.

Keväällä 2021 ilmestyneen tuplavinyylipainoksen toinen julkaisija on rovaniemeläinen Roku Records, ja sillä kuullaan alkuperäisen levyn lisäksi yksi bonuskappale, alun perin Joulubootleg-julkaisulla kuultu Ylittämätön. Mukana on myös Vuorenmaan tuore muistelo levyn tekemisestä.

KANSIEN VÄLISSÄ -palstalla Rovaniemen kaupunginkirjaston työntekijät esittelevät kirjaston kokoelmia ja toimintaa. Tällä kertaa vuorossa on kirjastonhoitaja Jani Ekblom.

Lue myös nämä

Tuoretta lappilaista populaarimusiikkia musiikkikirjaston kokoelmissa

Confusa: Sukellus (7”, 2021)

Vampyyri: Katujen Nosferatu (kasetti, 2021)

Musta Huone: Hälve/Huove (LP, 2021)

Arched Fire: Remote Control (CD, 2021)

Chris Middletown Psycho: 1990 (CD, 2021)

Joonas Widenius Trio: New nordik sagas (CD, 2020)

Lordi: Killection : a fictional compilation album (CD, 2020)

Jaakko Laitinen & Väärä Raha: Börek (CD, 2020)

Tarkista teosten saatavuus Lapin kirjaston verkkosivuilta.