Kanava avataan Lor­din­au­kiol­la tors­tai­na – Näh­tä­vil­lä läpi talven pimeään aikaan

Kanavan avajaistunnelmaa vuoden takaa.
Kanavan avajaistunnelmaa vuoden takaa.
Kuva: Tatu Kantomaa

Rovaniemen keskustan katukuvaan väriä tuova Kanava-projisointi käynnistetään torstaina. Kanava heijastetaan kauppakeskus Sampokeskuksen seinään Lordinaukion puolella, ja se on auki pimeän aikaan lokakuun alusta maaliskuun loppuun.

Kanava yhdistää ja tekee näkyväksi rovaniemeläisten kulttuuritahojen viestintää. Facebook-julkaisut ja kaupungin uudistetun tapahtumakalenterin menotiedot projisoidaan Sampokeskuksen seinään mediataiteen keinoin.

Aineiston julkaisijoita on yli neljäkymmentä, useiden eri yhdistysten edustajia. Kulttuurin lisäksi Kanava on laajentunut, ja siinä näytetään myös urheiluaineistoa. Esimerkiksi Arctic Lapland Rally striimattiin Kanavalle viime tammikuussa.

Ylläpitäjä Soili Kaihua on valmiuksissa striimaamaan seinälle myös ainakin joulunalustapahtumia. Sellainen on esimerkiksi Tonttukarusellin marraskuussa, mikäli tapahtumia voidaan järjestää.

Lordinaukiolla pidetään torstaina illansuussa Kanavan avajaiset, jotka myös heijastetaan Kanavaan. Avajaisten ohjelmassa on Kunnan Poikien esiintyminen Sampokeskuksen näyteikkunassa, Sirkus Taika-Ajan tulitaide-esitys, Ilkka Paavalniemen vanhoja valokuvia Rovaniemestä sekä Arttu Niemisen videoinstallaatio.

Tilaisuudessa FC Santa Clausin juniorit paistavat ja jakavat yleisölle 60 makkaraa, turvavälit ja hygienia huomioiden. Lisäksi Lions Clubin nuotiopaikan läheisyydessä voi halutessaan lämmitellä.

Livelähetystä voi seurata Rovaniemen kaupungin Youtube-kanavalla.

Kanavan avajaiset to 8.10. klo 19 alkaen Lordinaukiolla.