Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Ka­las­tus­alus upposi ja ai­heut­ti kym­me­nien­tu­han­sien eurojen öl­jy­va­hin­gon Simossa

Luvatta satama-altaaseen tuodun kalastusaluksen uppoaminen aiheutti tuntuvan laskun kunnalle Simossa. Simoniemen kalasatamaan jätetty kalastusalus upposi jäihin viime huhtikuussa.

– Kalastusaluksen omistaja oli tuonut sen jo viime syksynä omin luvin sellaiseen laituriin, joka ei oikeastaan ollut enää edes käytössä. Se oli käytössä oleva vene, mutta meni keväällä rikki, ja öljyvahinkohan siitä seurasi, Simon tekninen johtaja Ilkka Soukka kertoo.

Öljyvahingon torjuntaan hälytettiin pelastuslaitos ja kuluva tuli myös kalastusaluksen nostosta. Kokonaisuudessaan tapauksesta johtuvat kulut nousevat 33 000 euroon asti. Suurin osa kuluista tuli öljyntorjuntatehtävästä puomituksineen sekä öljyisen veden keräämisestä ja käsittelystä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.