Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Mistä tulee Lapin suurin puolue? Kuun­te­le myös, mikä pu­hut­taa ra­ja­kun­nis­sa vaalien alla

Kolumni: Yksi on juh­lis­ta poissa, kun Suomen toi­sek­si suurin kan­sal­lis­puis­to täyttää ta­sa­vuo­sia

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Kak­si­kym­men­tä vuotta Tornion kau­pun­gin­ark­ki­teh­ti­nä toi­mi­nut Jarmo Lokio jätti vir­ka­teh­tä­vän­sä: "Nyt tuli aika to­teut­taa haaveet ja ko­keil­la yrit­tä­jyyt­tä."

Jarmo Lokio jätti Tornion virkatehtävät ja muutti Rovaniemelle.

Tornion kaupunginarkkitehti Jarmo Lokio on jättänyt heinäkuun vaihteessa taakseen virkatehtävät ja siirtynyt täysipäiväisesti yrittäjäksi. Tasan kaksi vuosikymmentä Tornion kaupunginarkkitehtinä työskennellyt Lokio on yhdeksän vuotta tehnyt osin myös arkkitehtitoimistonsa nimissä suunnittelutöitä.

– Nyt tuli aika toteuttaa haaveet ja kokeilla yrittäjyyttä. Olen tehnyt arkkitehtitöitä vuosien ajan, mutta kaupunginarkkitehdin virkaan niiden sovittaminen ei enää onnistunut. Asiasta on neuvoteltu kevään ajan hyvässä hengessä, mutta tähän päädyttiin, Lokio sanoo.

Kaksikymmentä vuotta Torniossa on ollut merkittävä ajanjakso, jolloin on toteutunut esimerkiksi Tornion ja Haaparannan yhteinen Rajalla-alue.

– Isoja haasteita on tehty yhdessä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.