Tilaajille

Kaksi nuorta perusti ra­vin­to­lan kes­kel­le ei-mi­tään – Nyt maail­man huip­pu­ko­kit seu­raa­vat sen Ins­tag­ram-päi­vi­tyk­siä, ja monet tulevat mat­ko­jen päästä syömään

Kun Michelin-ravintolassa kokkeina työskennelleet Connor Laybourne ja Johanna Mourujärvi tapasivat kuusi vuotta sitten, ei tarkoitus ollut perustaa korpiravintolaa keskelle metsää Posiolle. Jotenkin siinä silti kävi niin. Laadusta ei silti ole tarvinnut tinkiä, päinvastoin.

Johanna Mourujärvi ja Connor Laybourne pitävät Tapio-ravintolaa Posion Lauhkealla Thierry ja Catherine Chevillardin Naali Lodgen yhteydessä. Johanna on pomo salissa ja Connor keittiössä.
Johanna Mourujärvi ja Connor Laybourne pitävät Tapio-ravintolaa Posion Lauhkealla Thierry ja Catherine Chevillardin Naali Lodgen yhteydessä. Johanna on pomo salissa ja Connor keittiössä.
Kuva: Jussi Leinonen

Kuumassa öljyssä paahdetut villiriisit raksuvat hampaissa kuin popcornit. Ruohosipuliöljyllä ryyditetty kyssäkaalikerma syleilee suussa juuri sopivan mehevää, punaista lohifilettä. Jossain välissä kielen päälle livahtaa siivu makeaa päärynää.

Onpa syntisen hyvää.