Pian kylmenee: Lapissa voi olla ensi vii­kol­la pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

kolumni: Miksi työ ei löydä te­ki­jää, eikä tekijä työtä?

Kaksi autoa rajussa nok­ka­ko­la­ris­sa Muo­nios­sa: seit­se­män ihmistä osal­li­se­na, yksi louk­kaan­tui va­ka­vas­ti – "Ti­lan­ne oli hyvin vaa­ral­li­nen", kertoo sil­min­nä­ki­jä

Silminnäkijä kertoo, että pelastuslaitoksella kesti noin 45 minuuttia päästä syrjäiselle onnettomuuspaikalle.

Toinen onnettomusautoista syttyi palamaan pian törmäyksen jälkeen. Ihmiset ehtivät kuitenkin poistua autosta ennen liekkejä.
Toinen onnettomusautoista syttyi palamaan pian törmäyksen jälkeen. Ihmiset ehtivät kuitenkin poistua autosta ennen liekkejä.
Kuva: Jukka Korhonen

Kaksi henkilöautoa ajoi nokkakolarin Muoniossa Pallaksentiellä lauantaina iltapäivällä kahden jälkeen. Autojen kyydissä oli seitsemän henkilöä, kertoo Lapin pelastuslaitos.

– Yksi henkilö on loukkaantunut vakavammin, muut lievemmin. Kaikki osalliset on viety Lapin keskussairaalaan, kertoi päivystävä palomestari Tuomas Korhonen kello 17 aikaan.

Silminnäkijä kertoo, että ensimmäinen auto syttyi palamaan noin kolme minuuttia törmäyksen jälkeen. Kyseisessä autossa olleet henkilöt pääsivät ulos ennen liekkejä.

Vaara ei ollut silti ohi, sillä palavassa autossa oli kiinni toinen auto, josta yritettiin saada henkilöä irti.

– Tilanne oli hyvin vaarallinen, sillä auto paloi vieressä isolla liekillä sammutusyrityksistä huolimatta ja pelkäsimme, että toinenkin auto syttyy palamaan ja loukkaantunut jää liekkeihin, onnettomuuspaikalle ensimmäisten joukossa tullut silminnäkijä kertoo.

Lopulta sivulliset saivat pahasti loukkaantuneen henkilön autosta ulos. Myöhemmin toinenkin auto syttyi palamaan. Silminnäkijä kertoo, että pelastuslaitoksella kesti noin 45 minuuttia päästä syrjäiselle onnettomuuspaikalle.

Onnettomuuspaikan pelastus- ja raivaustyöt kestivät yli kaksi tuntia ja tie jouduttiin sulkemaan. Pelastuslaitoksen mukaan paikalle syntyi jonoa. Liikennekeskus kertoi kello 16.56, että tilanne on ohi.

Tarkempi onnettomuspaikka on Pallaksen tienhaarasta 800 metriä Kutunivan suuntaan.

-
Kuva: Maps4news.com

Lapissa lauantaina myös useita pienempiä tieliikenneonnettomuuksia

Lapin teillä on ollut lauantaina alkuillasta useampia muita pienempiä tieliikenneonnettomuuksia ainakin Kolarissa ja Rovaniemellä.

– Sodankyläntiellä auto lensi katon kautta ympäri jostain syystä. Ensihoito kävi paikan päällä tarkastamassa kuljettajan, mutta pelastuslaitokselle ei ollut siellä tehtävää, Korhonen kertoo.

Rovaniemellä on ollut alkuillasta lisäksi ainakin yksi ojaanajo Kemijoen itäpuolentiellä.

Kolarissa oli yksi porokolari ja peräänajo.

– Onnettomuuksista on selvitty ilman vakavampia vammoja, Korhonen totesi illalla kello 18.45 aikaan.

Ilmatieteen laitoksen mukaan Lapissa vallitsee lauantaina hyvä ajosää.

Lisätty 2.1. kello 16.15. lukijan kuva onnettomuuspaikalta.

Päivitetty kello 17.06 Päivystävän palomestarin kommenteilla.

Päivitetty kello 18.50 Tiedoilla muista onnettomuuksista.

Päivitetty kello 20:21 silminnäkijän tiedoilla.