Hiihto: MM-kul­taa tuli! Niko Anttola hal­lit­si vapaan kisaa läh­dös­tä maaliin

Pääkirjoitus: Seu­raa­van pää­mi­nis­te­rin puo­lue­kan­ta on vielä ar­voi­tus – ­var­maa on, että hal­li­tus­neu­vot­te­luis­ta tulee en­nä­tys­vai­keat

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Kai­vos­teol­li­suus ja mat­kai­lu ta­lous­kas­vun moot­to­rei­na – Lapin suu­ri­tu­loi­sim­pien kärki tulee mat­kai­lu­alal­ta

Matkailun kasvu näkyy ympäri maakuntaa. Kaivosalan kehitys on saanut aikaan uusia toimialoja. Talouskasvun uskotaan jatkuvan Lapissa myös ensi vuonna.

Lapissa viime vuosien isoimpia kasvualoja on ollut matkailu. Se näkyy myös viime vuoden verotiedoissa, sillä suurituloisimpien kolmen kärki tulee matkailualalta. Lapin Safareiden toimitusjohtaja Jyrki Niva on Lapin suurituloisin yli 3,7 miljoonan euron tuloilla.

Lapin kauppakamarin toimitusjohtaja Timo Rautajoki kertoo, että matkailupalvelujen liikevaihto on kasvanut viime vuonna kymmenen prosenttia edellisvuoteen nähden. Viiden edellisen vuoden aikana liikevaihto on kasvanut 280 miljoonasta eurosta 400 miljoonaan euroon.

– Se tarkoittaa yli 40 prosentin kasvua, ja kasvutrendi näyttää jatkuvan edelleen, Rautajoki sanoo.

Matkailuala on Rautajoen mukaan tänä päivänä niin sanottua isoa yritystoimintaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.