Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Kolumni: Mikä on metsä?

Hiihto: Tor­nio­lai­nen 19-vuo­tias Niko Anttola va­lit­tiin Suomen MM-jouk­kuee­seen Pla­ni­caan – mukana kaik­kiaan 17 hiih­tä­jää

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kaikki tuki nuo­ril­le

Nuorten hyvinvointi on vaakalaudalla. Uutisissa on tuotu esiin nuorten haasteita korona-aikana. Opiskelu ei suju, ei pääse näkemään kavereita, harrastukset on tauolla, nuorisotilatkin on joissakin paikoissa kiinni ja niin edelleen.

Miten voimme ehkäistä nuorten syrjäytymistä ja koronan vakavia negatiivisia vaikutuksia nuoriin? Nuorten hätä tulee ottaa vakavasti ja sen suhteen tulee tehdä nopeita toimia. Onko nuorille paikkaa, johon mennä tai henkilöä, jolle soittaa kun ei enää jaksa ja ahdistaa?

Mieli ry kertoo, että huoli koronaviruksesta näkyy kriisipuhelimessa ja Sekasin-chatissa. Chatissa nuoren oloa pyritään rauhoittamaan ja miettimään keinoja, joilla oloa voi helpottaa. Myös opiskelijajärjestöt, kuten Suomen lukiolaisten liitto ja Suomen ammattiin opiskelevien liitto ovat ottaneet kantaa nuorten ahdinkoon ja mielenterveyden haasteisiin.

Entä kun nuori ei pääse puhumaan kriisipuhelimeen tai viesti Sekasin-chatissa ei mene perille? Entä jos nuori ei saa aikaa koulukuraattorille tai terveydenhoitajalle? Kenelle nuori voi purkaa ahdistustaan?

Ennaltaehkäisevä nuorisotyö nuorisotiloilla ja kouluissa sekä harrastuksissa ovat tärkeitä syrjäytymisen ehkäisemisessä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.