Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Kolumni: Hä­vet­tää tun­nus­taa, mutta en pysty kat­so­maan tv:n vaa­li­väit­te­lyi­tä

Vaalit: Kuka on edus­kun­ta­vaa­lien Lapin ää­ni­ha­ra­va? Veikkaa ja voita

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Kaak­kois-Suo­men po­lii­sil­la poik­keuk­sel­li­sen kii­rei­nen joulu – kynt­ti­löis­tä syt­ty­nyt paloja eri puo­lil­la Suomea

Lounais-Suomessa liikenneonnettomuudet vähenivät viime joulusta reippaasti.

Helsinki

Lappeenrannan ja Imatran poliisilla joulu on jatkunut poikkeuksellisen kiireisenä, kertoo Kaakkois-Suomen poliisi. Poliisi kertoo ottaneensa kiinni ihmisiä rikos- ja häiriökäyttäytymisen vuoksi enemmän kuin kesäviikonloppuna.

Jouluaattona Imatralla aviomies pahoinpiteli vaimoaan. Mies otettiin kiinni ja pidätettiin pahoinpitelystä epäiltynä. Poliisin mukaan päihteillä on osuutta tapahtuneeseen.

Samana iltana Lappeenrannassa pahoinpideltiin yhtä ihmistä veitsellä asunnossa, uhri toimitettiin sairaalahoitoon. Poliisi otti tapahtumapaikalta kiinni kaksi henkilöä, jotka pidätettiin tapon yrityksestä epäiltynä. Tapauksesta ei toistaiseksi tiedoteta enempää.

Luumäellä joulun vietto keskeytyi puolestaan pahoinpitelyyn joulupäivän aamuna. Yksi joulunviettäjistä pahoinpiteli yhtä seurueen jäsenistä kuristamalla ja uhkaili muita teräaseella. Poliisi ei tiedota uhrin vammoista. Alkoholilla on osuutta tapahtuneeseen.

Tämän lisäksi poliisi on havainnut joulun aikana useita rattijuopumuksia muun muassa Imatralla, Lappeenrannassa ja Parikkalassa.

Lounais-Suomessa liikenneonnettomuudet vähenivät, rattijuoppoja silti riitti

Lounais-Suomessa liikenneonnettomuuksien määrä on laskenut selvästi viime vuodesta. Poliisi kertoi jouluaamuna, että sen tietoon on tullut seitsemän liikenneonnettomuutta. Viime vuonna vastaavaan aikana määrä oli 21.

Rattijuopumukseen poliisi on kuitenkin joutunut puuttumaan hieman viime joulua enemmän. Tänä jouluna poliisilla on ollut 27 rattijuopumukseen liittyvää tehtävää, kun vastaavaan aikaan viime vuonna niitä oli 24.

Naantalissa poliisi tutki varhain joulupäivän yönä Muumimaailmassa tehtyä tuhotyötä. Poliisin mukaan Muumimaailmassa toimivan ulkoilmateatterissa oli sytytetty palamaan lavalle kerätty palokuorma. Ulkopuolisen henkilön ripeän toiminnan ansiosta palon vahingot jäivät melko pieniksi.

Poliisin mukaan paikalta oli poistunut tapahtuman aikoihin kolme henkilöä, joista yhdellä oli ollut oranssi takki. Poliisi pyytää havaintoja tuhotyöstä joko sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi tai puhelimitse Vihje-WhatsAppiin 050 411 7655.

"Älkää jättäkö kynttilöitä palamaan valvomattomina"

Joulupäivän aikana syttyi myös useita tulipaloja ympäri Suomea.

Uudellamaalla Porvoossa kahdeksan ihmistä evakuoitiin yöllä palavasta paritalosta noin yhden aikaan yöllä. Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen palomestari Timo Tähtisen mukaan palon oli havainnut naapuri, joka kävi herättämässä talossa nukkumassa olleet asukkaat. Palossa vältyttiin henkilövahingoilta, mutta talon kattorakenteet tuhoutuivat palossa ja asuintilat kärsivät huomattavia savu- ja vesivahinkoja. Palon epäillään saaneensa alkunsa talon terassilla olleesta kynttilästä.

Varsinais-Suomessa Kaarinassa syttyi tulipalo kerrostalon parvekkeella Kartanontiellä aamulla noin yhdeksän aikaan. Palosta oli tullut useita hälytyksiä muun muassa ohikulkijoilta. Palon seurauksena kaksi henkilöä toimitettiin sairaalaan tarkastettavaksi, asunto vaurioitui asuinkelvottomaksi. Myös Kaarinan palon epäilleen saaneen alkunsa kynttilästä.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos muistutteli joulupäivän aikana huolellisuudesta kynttilöitä poltettaessa.

– Älkää jättäkö kynttilöitä palamaan valvomattomina ja laittakaa ne palamattomalle alustalle sekä etäälle palavasta materiaalista. Tuli leviää nopeasti, pelastuslaitos kirjoitti Twitterissä.