Tulipalo: Oma­ko­ti­ta­lo kärsi pahoja vau­rioi­ta palossa Ra­nual­la - jäl­ki­sam­mu­tus­työt kes­tä­vät pit­käl­le iltaan

Pääkirjoitus: Ko­ti­mais­ta mar­ja-alaa ra­vis­tel­lut ri­kos­tut­kin­ta on valmis ja siirtyy nyt syy­te­har­kin­taan – mai­ne­hait­ta on jo varma, eikä sen kor­jaan­tu­mi­ses­ta ole takeita

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

K-ryh­män myynti oli Poh­jois-Suo­mes­sa 1 330 mil­joo­naa euroa – Lapissa nousi ra­ken­ta­mi­sen kauppa

K-ryhmän päivittäistavarakaupan myynti nousi Pohjois-Suomen alueella.


K-ryhmän myyni kasvoi Pohjois-Suomessa. Lapissa nousi rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti.
K-ryhmän myyni kasvoi Pohjois-Suomessa. Lapissa nousi rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti.
Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi

K-ryhmän myynti oli vuonna 2019 Pohjois-Suomen alueella yhteensä 1 330,3 miljoonaa euroa, kertoo K-ryhmä tiedotteessa. Päivittäistavarakaupan myynti oli 924,6 miljoonaa euroa ja se kehittyi 1,1 %. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli 405,7 miljoonaa euroa.

Lapissa K-ryhmän kokonaismyynti oli 441,6 miljoona euroa. Päivittäistavarakaupan myynti oli 354,7 miljoonaa euroa. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 86,9 miljoonalla eurolla ja se kehittyi 1,5 %.

K-ryhmän Pohjois-Suomen alueeseen kuuluvat Pohjois-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa, Kainuu ja Lappi. Kesko ja alueen 267 K-kauppaa työllistävät alueella lähes 4000 työntekijää.

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti on 13 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 43 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa.