Lapin Kansa live: RoPSin nai­sil­la mah­dol­li­suus si­ne­töi­dä paikka nou­su­kar­sin­taan, katso ottelu suorana kello 12

K-ryh­män myynti oli Poh­jois-Suo­mes­sa 1 330 mil­joo­naa euroa – Lapissa nousi ra­ken­ta­mi­sen kauppa

K-ryhmän päivittäistavarakaupan myynti nousi Pohjois-Suomen alueella.


K-ryhmän myyni kasvoi Pohjois-Suomessa. Lapissa nousi rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti.
K-ryhmän myyni kasvoi Pohjois-Suomessa. Lapissa nousi rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti.
Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi

K-ryhmän myynti oli vuonna 2019 Pohjois-Suomen alueella yhteensä 1 330,3 miljoonaa euroa, kertoo K-ryhmä tiedotteessa. Päivittäistavarakaupan myynti oli 924,6 miljoonaa euroa ja se kehittyi 1,1 %. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli 405,7 miljoonaa euroa.

Lapissa K-ryhmän kokonaismyynti oli 441,6 miljoona euroa. Päivittäistavarakaupan myynti oli 354,7 miljoonaa euroa. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 86,9 miljoonalla eurolla ja se kehittyi 1,5 %.

K-ryhmän Pohjois-Suomen alueeseen kuuluvat Pohjois-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa, Kainuu ja Lappi. Kesko ja alueen 267 K-kauppaa työllistävät alueella lähes 4000 työntekijää.

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti on 13 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 43 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa.