Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Jutta Ur­pi­lai­nen ryn­nis­tää pre­si­dent­ti­ki­saan eu­roop­pa­lai­sil­la so­li­daa­ri­suu­den tee­moil­la – Ko­mis­saa­ri haluaa erot­tua: "Näissä vaa­leis­sa ketään ei jätetä"

Presidenttikilpaan liittyi viimein virallisesti suuren puolueen naisehdokas. Euroopan unionin kansainvälisistä kumppanuuksista vastaava komissaari, entinen valtiovarainministeri ja sdp:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen ilmoitti vaalistartistaan puoluevaltuustossa Tampereella. Hurraaville kuulijoille Urpilainen toisti, että hänen arvojensa perustana on lause: ketään ei jätetä.

Vihdoin se on virallista. Jutta Urpilainen (sd.) on kuin onkin sosiaalidemokraattien ehdokas tasavallan presidentiksi, kun vaalit järjestetään tammi-helmikuussa.

Urpilainen lähtee kisaan kansainvälisen politiikan ja talouden osaajana, joka on viime vuodet vastannut Euroopan komissiossa ennen kaikkea kansainvälisistä kumppanuuksista muiden maailman osien kanssa.

– Emme saa sulkea silmiä lasten ja siviilien kuolemalta, Urpilainen sanoi osana paljon kansainvälistä solidaarisuutta ja heikommista huolehtimista sisältäneessä puheessaan sunnuntaina keskipäivällä.

Urpilainen oli aiemmin varannut aikaa päätöksensä ilmoittamiselle marraskuun loppupuolelle saakka.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.