Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Lapin Kansan kalakilpailu: Suuria ahvenia ja hurjia har­juk­sia

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

"Jul­maa", Aira Samulin kom­men­toi vuonna 2016 yhtä syytä panna omainen van­hain­ko­tiin – Omaan läh­töön­sä hän suh­tau­tui mut­kat­to­mas­ti ai­nut­laa­tui­ses­sa haas­tat­te­lus­sa

Lännen Media tapasi Aira Samulinin alkukesästä 2016. Hän pohti omaa kuolemaansa kahdesti haastattelun aikana. Julkaisemme nyt uudelleen lyhennelmän jutusta. Sen päätteeksi toimittaja Johanna Jurkka muistelee autossa vietettyjä jutteluhetkiä, joiden aikana hän pääsi näkemään teräsnaisen herkän ja henkisen puolen.

Aira Samulinin Bulevardin kodin seinällä riippuivat maalaukset Samulinista itsestään ja tanssija Jorma Uotisesta toukokuussa 2016.
Aira Samulinin Bulevardin kodin seinällä riippuivat maalaukset Samulinista itsestään ja tanssija Jorma Uotisesta toukokuussa 2016.
Kuva: Pekka Lassila

Aira Samulin, 89, on ikoni. Kaikki suomalaiset tietävät, miltä hän näyttää. Hänellä on pitkä, leiskuvanpunainen tukka ja leveä, säkenöivä hymy.

Samulinissa on jotakin epätodellista. Hyrsylän mutkan hurja emäntä ei ikäänny niin kuin tavalliset kuolevaiset.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi