Pääkirjoitus: Liit­ty­mi­nen Poh­jois-Poh­jan­maa­han tuskin pe­las­tai­si Län­si-Poh­jan syn­ny­tyk­siä

Häiriö: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Tilaajille

Jouni Rusanen loihtii luk­sus­suk­lai­ta vaa­ti­mat­to­mas­sa va­ras­to­ra­ken­nuk­ses­sa – välillä hän on he­rän­nyt öi­sin­kin miet­ti­mään kon­veh­te­ja

Jouni Rusanen valmistaa käsityönä artesaanisuklaata Haukiputaan Martinniemessä sijaitsevassa suklaapajassaan. Päivässä syntyy jopa 900 konvehtia.

Jouni Rusanen näyttää, miten valmistuvat konvehdin kuoret.
Jouni Rusanen näyttää, miten valmistuvat konvehdin kuoret.
Kuva: Teija Soini

Ei heti ajattelisi, että kaikista maailman paikoista luksustuotteita valmistuu juuri täällä. Haukiputaan Martinniemessä sijaitsevan varastorakennuksen kulmilla näyttää arkiselta.

Hallimaisen rakennuksen matalammassa siivessä, Putaan Pullan varaston kupeessa on ovi, jonka avaa Jouni Rusanen, artesaanisuklaan tekijä.

Artesaanisuklaat luokitellaan yhden sortin luksustuotteiksi, ja niitä Rusanen on tehnyt täällä suklaapajaksi nimeämässään vuokratilassa jo vuodesta 2016.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.