Poliisitehtävät: Nelikko yritti anastaa jou­lu­kuu­sen Ro­va­nie­men kes­kus­tas­ta, si­vul­li­sen huuto esti yri­tyk­sen

Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 4. päivän luukku tästä

Tilaajille

Jou­lu­pu­kin posti aukeaa taas mar­ras­kuus­sa – korona sulki ovet, mutta kir­jei­tä tuli silti puoli mil­joo­naa

Rovaniemellä Joulupukin Pajakylässä sijaitseva Joulupukin pääposti avaa jälleen ovensa marraskuun alussa. Posti suljettiin väliaikaisesti vapun korvilla yleisen koronavirustilanteen takia.

– Joulu on meille vuoden tärkein sesonki ja haluamme olla joulun tekijöinä myös Pajakylässä nyt kun koronarajoituksia ollaan purkamassa, Postin kuluttajapalveluista vastaava Tuija Åkerman sanoo tiedotteessa.

Joulupukin pääpostille tulee vuosittain noin puoli miljoonaa kirjettä – niin myös viime sesongin aikana, vaikka postiyhteydet kaikkialta maailmasta eivät koronapandemian vuoksi normaalisti toimineetkaan.

Pandemia näkyi kirjeissä, joissa toivottiin materian sijasta enemmänkin tautitilanteen loppumista. Kiinasta tulleissa kirjeissä puolestaan oli mukana jouluaiheisia kasvomaskeja.

Joulupukin pääposti toimii myös Rovaniemen Napapiirin-alueen lähipostina jälleen 8.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.