Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Kolumni: Mikä on metsä?

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Jotain uutta, jotain vanhaa – it­se­teh­dyt ja kier­rä­te­tyt lahjat ilah­dut­ta­vat siinä missä uu­det­kin

Kierrätettyjen ja itsetehtyjen lahjojen suosio on viime aikoina kasvanut. Vasa haastatteli kahta lappilaista opiskelijaa heidän tavastaan keksiä erikoisempia joululahjoja.

Kuvataidekasvatusta Lapin yliopistossa opiskelevalla Bea-Sofia Limnellillä, 28, on ollut jo useampana jouluna tapana antaa kierrätettyjä lahjoja, joita hän ostaa kirpputoreilta. Limnell suosii kirpputorilahjoja, sillä niillä on luonnetta.

– Kirpputoreihin voi kulkeutua käsitöitä ja tavaraa muista maista tai paikkakunnista, joita ei mistään muualta löytyisi. Yleisimmissäja suurimmissa päivittäistavarakaupoissa on paljon samoja asioita ja niitä löytyy kaikkien paketeista.

Limnell myös painottaa, että kierrätettyjen lahjojen hyviä puolia on se, etteivät ne maksa maltaita ja erityisesti se, että ne ovat ekologisia. Limnellin mielestä parasta olisi, jos ihmiset eivät lähtisi mukaan lahjahössötykseen ja antaisivat enemmän aineettomia lahjoja.

Kirpputoreilla paljon käyvä Limnell on huomannut kirpputorikulttuurin muuttuneen positiiviseen suuntaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.