kolumni: Eikö ka­las­tus­la­ki olekaan kai­kil­le sama? Kysymys on nyt ajan­koh­tai­sem­pi kuin koskaan

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 6: Kuk­ko­lan­kos­ki näyt­tää, mitä elävä jo­ki­kult­tuu­ri voi ih­mi­sel­le merkitä – Heik­ki­län tai­tei­li­ja­vel­jek­set ker­to­vat elä­mäs­tä Väy­län­var­rel­la

Tilaajille

Jos pe­rin­tei­nen jou­lu­ruo­ka kyl­läs­tyt­tää, kokeile kam­pa­sim­pu­koi­ta ja maail­man her­kul­li­sim­mak­si lis­tat­tua li­ha­pa­taa

Jouluna on aikaa kiireettömälle makumatkalle. Tämä kolmen ruokalajin menu sopii myös joulupöytään, jos haluat perinteisten herkkujen sijaan jotain aivan muuta.

Kampasimpukoilla loihdit aterialle juhlavan aloituksen.
Kampasimpukoilla loihdit aterialle juhlavan aloituksen.
Kuva: Nanna Rintala

Kampasimpukka on turhan harvoin käytetty herkullinen raaka-aine, jota saa helposti marketin pakastimesta.

Valmistuksessa tärkeintä on muistaa, ettei paista kampasimpukoita kumipalloiksi. Pari minuuttia kummaltakin puolelta riittää. Sen jälkeen kampasimpukat nostetaan pannulta pois, eikä niitä enää haudutella.