Nimitykset: Sauli Pah­ka­sa­lo on Lapin Kansan uusi pää­toi­mit­ta­ja

Työelämä: Teol­li­suus­liit­to ja am­mat­ti­liit­to Pro aloit­ta­vat tiis­tai­na työ­tais­te­lu­toi­met, ulos­mars­se­ja Lapissa ja Oulussa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Jos haluat muu­tos­ta kuntasi joh­ta­mis­tyy­liin, ää­nes­tä­mis­tä te­hok­kaam­paa keinoa ei löydy

Kuntavaalien ennakkoäänestys päättyy tiistaina. Maanantaihin mennessä uurnilla oli käynyt reilu neljännes lappilaisista äänioikeutetuista. Varsinainen vaalipäivä on tuleva sunnuntai. Pyhäiltana tiedetään, kuinka korkeaksi suomalaisten äänestysaktiivisuus tällä kertaa nousee. Yli 60 prosentin lukema olisi iloinen yllätys. Edellisissä, 2017 kuntavaaleissa luku oli vain 58,9.

Kuntavaalien siirto huhtikuulta kesäkuulle – koronan takia – herätti keväällä kiivasta keskustelua. Siirron kiivaimmat vastustajat povasivat tämän johtavan entistä alhaisempaan äänestysintoon.

Ennakkoäänestyksen perusteella isoja muutoksia – puoleen tai toiseen – ei ole tulossa, vaikka vaaliolosuhteet ovat olleet poikkeuksellisen hankalat. Ehdokkaat eivät ole voineet markkinoida itseään entiseen tapaan toreilla ja kävelykatujen varsilla, vaan vaalikampanjointi on keskittynyt entistä voimakkaammin someen.

Vaalitaisto on jäänyt vaisuksi, mikä on näkynyt laimeana vaalitunnelmana.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.