Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 8. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: Kuo­hun­ta on takana, kuu­le­mi­set voivat alkaa – Uusi ko­mis­saa­ri: ha­luam­me kuulla myös saa­me­lais­ten voi­ma­va­rois­ta

Kolumni: Kun ju­nio­ri­val­men­ta­ja puuttui ra­sis­ti­seen ni­mit­te­lyyn, hän sai kolmen ottelun toi­min­ta­kiel­lon ja seura sakot

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Jos et puutu, mikään ei muutu

Näkökulma

Koronatilanteen helpottaessa työpaikalle paluu on mahdollistunut. Työyhteisön jäsenet tapaavat jälleen toisiaan ja työnteko helpottuu työkavereiden ollessa fyysisesti lähietäisyydellä. Vai helpottuuko? Työnteon tavat ovat pandemian aikana muuttuneet ja tämä on voinut haastaa sekä työntekijöitä että työyhteisöjen yhteisöllisyyttä.

Paluulla uuteen normaaliin on monta tarinaa.  Voi olla, että etätöiden aikaan työyhteisön jäsenten keskeiset jännitteet ovat saaneet rauhassa kyteä ja lähityöskentelyyn palatessa kohtaamisissa otetaan kipinää. Vaikeuskerrointa lisää se, että pakotettu etätyö on voinut heikentää työssä jaksamista ja nostanut uudenlaisia ongelmia näkyväksi esimerkiksi eriarvoisuuden ja riittämättömyyden kokemuksina.

Aina työyhteisössä ei ole näkyvää konfliktia, mutta jokainen aistii näennäisen kohteliaisuuden taustalla jännittyneisyyden tai epäluottamuksen ilmapiirin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.