Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

mainos : Syys­mark­ki­na­tar­jous, Lapin Kansa Digi 2,99 €/viik­ko. Tilaa tästä.

Tilaajille

"Jos ei pa­lo­hä­ly­tin rupea huu­ta­maan, niin on jäänyt raa'ak­si" – po­sio­lai­nen Pasi Re­von­mä­ki leipoo pak­ka­sel­la, mutta hyvästä syystä ei lau­hal­la kelillä

Kovalla pakkasella on hyvä laittaa tulet puu-uuniin. Posion Lehtiniemessä asuva Pasi Revonmäki, joka esittelee somessa kotikokkaustensa tuloksia, hyödyntää silloin tilaisuuden ja leipoo rieskaa.

Ohrarieska syntyy nopeasti, sillä sitä ei kohoteta. Ainesosat sekoitetaan, ja taikina vaivataan, kaulitaan ja pistellään. Rieskan kypsymisastetta uunissa voi seurata pinnan väristä.
Ohrarieska syntyy nopeasti, sillä sitä ei kohoteta. Ainesosat sekoitetaan, ja taikina vaivataan, kaulitaan ja pistellään. Rieskan kypsymisastetta uunissa voi seurata pinnan väristä.
Kuva: Kuvakaappaukset Pasi Revonmäen Youtube-videolta

Lauhalla ei rieskanpaistoon tee mieli, sillä raskas tiilimassa hehkuttaisi pirtin turhan kuumaksi.