Jääkiekko: RoKi Hockey sai ison omis­ta­jan Sveit­sis­tä – EHC Klo­te­nin osa­omis­ta­ja Mike Schälch­li on Lapin ystävä

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Jorma Sankala ja Kyösti Ran­ta­maa ovat kon­ka­rit Tornion Suur­pilk­kien takana: "Ha­lu­sim­me tuoda kau­pun­kiin ison kan­san­juh­lan"

Suurpilkeissä on arvottu 25 vuoden aikana yli 40 pilkkiautoa. Parhaimmillaan samaan perheeseen on mennyt kaksi pösöä.

Tornion Suurpilkkien takaa löytyy kaksi konkaria, Jorma Sankala ja Kyösti Rantamaa. Kaksikko oli istunut kaupunginhotellissa kahvilla keväällä 1996, kun Sankala oli nostanut esille ajatuksen suuresta pilkkikisasta Tornion keskustassa.

– Sanoin heti, että sopii. Mulla on kahdeksan yhdistystä valmiina hommaan, vahvistaa tarkasti päivämäärät muistava Rantamaa.

Käytännössä kyse oli seuraavana syksynä Torniossa järjestettävien Ajokoirien SM-kisojen taustayhdistyksistä, jotka olivat järjestäytyneet hieman aiemmin.

Tornion Suurpilkkien 7-kiloisen voittohauen vuonna 2016 pilkki Piia Lehtonen ja kalan nosti kuvattavaksi myös Miisa-tytär.
Tornion Suurpilkkien 7-kiloisen voittohauen vuonna 2016 pilkki Piia Lehtonen ja kalan nosti kuvattavaksi myös Miisa-tytär.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita