Hiihto: MM-kul­taa tuli! Niko Anttola hal­lit­si vapaan kisaa läh­dös­tä maaliin

Pääkirjoitus: Seu­raa­van pää­mi­nis­te­rin puo­lue­kan­ta on vielä ar­voi­tus – ­var­maa on, että hal­li­tus­neu­vot­te­luis­ta tulee en­nä­tys­vai­keat

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Jo­ki­yh­tiö si­tou­tu­nut vael­lus­ka­la­yh­teyk­sien luo­mi­seen

Jari Suopajärvi pohti lohen palauttamista Kemijokeen (LK 8.9. ja 23.9.). Mekin haluamme minimoida vaikutuksemme luontokatoon. Keskeisimpiä luonnon monimuotoisuutta kohentavia toimiamme ovat arvokkaiden luontokohteiden kartoittaminen ja vaaliminen, uhanalaisten lajien suojelu, vesistöjen tilan parantaminen ja vesistöjen kunnostus. Luonnon monimuotoisuusohjelmamme mukaisesti olemme sitoutuneet vaelluskalojen vaellusyhteyksien luomiseen Ounasjoelle.

Yksi vapaaehtoisista toimenpiteistämme Kemi-Ounasjoen kalakantojen elvyttämiseksi on Taivalkosken padon ohitusratkaisu. Jätimme Pohjois-Suomen aluehallintovirastolle tammikuussa lupahakemuksen voimalaitoksen kalauoman rakentamisesta.

Taivalkoskella on ollut 2019 lähtien käytössä hydraulinen Kalasydän-kalatie. Olemme myös kokeilleet Smolttisydäntä, jonka avulla merelle vaeltavat vaelluskalapoikaset voidaan siirtää laitoksen alapuolelle. Sekä ylös- että alasvaellusratkaisun tulokset ovat olleet lupaavia.

Meistä vaelluskalatyötä on fiksuinta tehdä tutkimukseen ja kokemuksiin perustuen, laitos kerrallaan ja ylävirtaan edeten.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.