Mainos

Jokelan Hau­taus­toi­mis­tos­sa asia­kas­tyy­ty­väi­syys on kor­keal­la tasolla – "Tut­ki­mus­tu­los­ten mukaan vah­vuuk­siam­me ovat muis­to­ti­lai­suuk­sien jär­jes­tä­mi­nen, asia­kas­pal­ve­lu ja kul­je­tus­pal­ve­lut"

Asiakastyytyväisyyskysely sen kertoo: Jokelan Hautaustoimistossa asiantunteva palvelu ja laadukkaat tuotteet takaavat palvelukokonaisuuden, joka täyttää asiakkaan toiveet ja tarpeet.

Jokelan Hautaustoimiston yrittäjien mukaan hautaustoimiston toiminnassa tärkeintä on hyvä palvelu ja asiantuntemus. ”Olemme perheyritys, jossa tietotaito on siirtynyt sukupolvelta toiselle. Ville-Pekka on yrittäjä jo neljännessä polvessa,” Jokelan Hautaustoimiston toinen yrittäjä Tarja Jokela toteaa.
Jokelan Hautaustoimiston yrittäjien mukaan hautaustoimiston toiminnassa tärkeintä on hyvä palvelu ja asiantuntemus. ”Olemme perheyritys, jossa tietotaito on siirtynyt sukupolvelta toiselle. Ville-Pekka on yrittäjä jo neljännessä polvessa,” Jokelan Hautaustoimiston toinen yrittäjä Tarja Jokela toteaa.

Jokelan Hautaustoimistossa asiakastyytyväisyys on huipussaan. Sen osoittaa Taloustutkimus Oy:n tekemä tutkimus, jossa kartoitettiin suomalaisten hautaustoimistojen asiakaspalvelun tasoa yhden vuoden ajalta. Jokelan Hautaustoimiston asiakkaista täysin tai hyvin tyytyväisiä oli kaikkiaan 88 % ja kun lukuun lisätään vielä tyytyväisiksi itsensä määrittelevät asiakkaat, alkaa tyytyväisyysprosentti hipoa lähes sataa.

– Olemme selvästi oikealla suunnalla, mutta tietysti 100 % kohti pyritään. Näin hyviin tuloksiin emme pääsisi ilman asiakkaidemme luottamusta, Jokelan Hautaustoimiston yrittäjä Ville-Pekka Jokela korostaa.

Palvelu edellä

Syyskuussa saapuneet tutkimustulokset olivat iloinen yllätys vuodesta 1923 saakka Rovaniemellä toimineen hautaustoimiston nykyisille yrittäjille. Vaikka jo 80-luvulla asiakkaille lähetettiin palautelomakkeita postitse, ei tuloksista koskaan koostettu kattavaa selvitystä siitä, millä mallilla yritystoiminta asiakkaiden mielestä on. Tuore tutkimus tarjosi ensikertaa mustaa valkoisella.

– Tutkimustulosten mukaan vahvimmat osaamisalueemme ovat muistotilaisuuksien järjestäminen, asiakaspalvelu ja kuljetuspalvelut. Palvelu on meidän ydinosaamistamme, Jokela sanoo.

Palvelulla tarkoitetaan kaikkea sitä mikä tapahtuu asiakkaan ja yrittäjän välisen ensikohtaamisen ja muistotilaisuuden välillä ja hautajaisten jälkeen. Jokelan Hautaustoimistossa asiakassuhteen koko kaari on otettu huomioon. Asiantunteva palvelu yhdistettynä korkeatasoisiin, yksilöllisesti räätälöitäviin tuotteisiin muodostaa kilpailukykyisen kokonaisuuden.

– Tuloksista ilmeni myös, että asiakkaamme kokevat saaneensa rahoilleen vastinetta ja hinta-laatusuhde on kohdillaan, yrittäjä Tarja Jokela mainitsee.

Vähemmän kiirettä ja lisää tilaa

Jokelan Hautaustoimistossa tutkimustulokset otetaan tosissaan. Sen osoittavat paraikaa vireillä olevat, asiakaspalautteen inspiroimat muutostyöt. Kritiikkiä tuli tilojen ahtaudesta ja yrittäjien kiireestä. Molempiin on nyt pureuduttu toden teolla.

– Kiire korostuu pienessä yrityksessä ja sitä yritämme helpottaa sähköisen ajanvarausjärjestelmän avulla. Olemme miettineet myös lisähenkilökunnan palkkaamista. Ja tilankäytön tehostamiseksi palkkasimme juuri sisustussuunnittelijan, Jokela lisää.