Lapin sää: En­sim­mäi­nen 20 asteen ylitys mi­tat­tiin Yli­tor­niol­la – ke­säis­tä lämpöä jatkuu Lapissa he­la­tors­tai­hin saakka

Remontointi: Saa­ta­vuus hei­ken­ty­nyt osassa te­ras­si- ja sau­na­ra­ken­ta­mi­ses­sa käy­te­tyis­tä puu­la­jeis­ta – sota Uk­rai­nas­sa voi vai­keut­taa suo­ma­lais­ten re­mon­toin­tia

Jo­hans­son laukoi lopussa Suomen sa­li­ban­dyn MM-lop­pu­ot­te­luun Ruotsia vastaan

Helsinki
Justus Kainulainen aloitti Suomen takaa-ajon laukomalla 2-1 kavennuksen.
Justus Kainulainen aloitti Suomen takaa-ajon laukomalla 2-1 kavennuksen.
Kuva: Anssi Koskinen

Suomi sai tehdä täyden päivätyön ennen kuin raivasi tiensä huomiseen salibandyn MM-lopppuotteluun kukistamalla Tshekin 3–2.

Pelikellossa oli aikaa jäljellä 49 sekuntia, kun Sami Johansson laukoi Suomen kolmannen maalin.

Loppuottelussa Suomi saa vastaansa Ruotsin, joka kukisti Sveitsin aiemmin tänään 6–1.

Ajassa 13.28 Adam Hemerka voitti maalinedustaistelussa aseman Rasmus Kainulaista vastaan ja runnoi Filip Formanin syötöstä Tshekin 1–0-johtoon. Runsas minuutti myöhemmin Juha Kivilehto joutui hidastamaan Tshekin nopeaa hyökkäystä sääntöjen vastaisesti ja joutui istumaan kaksiminuuttista. Ylivoimalla Tshekki pyöritti komean kuvion päätteeksi pallon Marek Benesin lapaan takakulmalle, josta tämä nosti 2–0.

Suomi kurtisti kulmiaan ja kovensi karvaustaan entistä aggressiivisemmaksi. Tshekki ei tästä hätkähtänyt, vaan osoitti pystyvänsä pallolliseen peliin Suomen kovintakin painetta vastaan.

Toisen erän alussa Juha Kivilehto pääsi huippupaikalle nokikkain  Tshekin maalivahdin Lukas Bauerin kanssa, mutta ei saanut palloa tshekkivahdin taakse. Toista erää oli pelattu 12.08 minuuttia, kun Suomi sai vihdoin kavennusmaalin tehtyä. Justus Kainulaisen kaukolaukaus upposi pitkän hyökkäyksen päätteeksi Joonas Pylsyn syötöstä. Maali herätti kotiyleisön ja sai Suomen lisäämään kierroksia koneeseensa.

Toiseen erätaukoon oli aikaa vajaat kaksi ja puoli minuuttia, kun pallo oli toisen kerran Tshekin maalissa. Ville Lastikan laukauksen uhka veti tshekkipuolustuksen huomion puoleensa, ja Lastikka pääsi tarjoilemaan avopaikan Peter Kotilaiselle, joka tasoitti 2–2:een.

Kolmatta erää oli pelattu 3.45 minuuttia, kun Marek Benes taklasi Eemeli Salinia jäähyn arvoisesti, mutta Suomen ylivoima ei tuottanut maalia. Vajaat neljä minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä Ville Lastikka pääsi laukomaan pallonriistön jälkeen huippupaikasta, mutta ei saanut maalia. Myöskään Kivilehdon ottelun toinen mahdollisuus oikealta laidalta ei tuonut tulosta. Tshekin Adam Hemerka pääsi kokeilemaan Suomen maalivahdin Joonas Kaltiaisen näppien pitoa aivan lähietäisyydeltä.

Ruotsi vastahyökkäysten varassa

Vaikka Ruotsi nujersi perjantain ensimmäisessä välierässä Sveitsin maalein 6–1, sinikeltaisten peli ei häikäissyt. Ruotsi oli pääosin vastahyökkäyksistä saatujen tilanteiden varassa, ja Sveitsi löysi poikittaissyötöillä laukaisupaikkoja Ruotsin puolustuksen selustasta, vaikkei maaleja näistä tilanteista saanutkaan aikaan.

Ruotsi meni onnekkaasti johtoon avauserän puolivälissä Sveitsin omalla maalilla. 2–0-maali tuli heti perään, kun Tobias Gustafsson pääsi laukomaan vapaasti keskeltä. Toisen erän alussa Sveitsi kesti alivoiman ja ajassa 24.48 Claudio Laely iski nopean vastahyökkäyksen päätteeksi kavennuksen 1–2:een.

Kolmatta erää oli pelattu runsaat kolme minuuttia, kun Ruotsin Kim Nilsson riisti pallon Sveitsin puolustukselta ja laukoi pallon verkkoon maalivahti Pascal Meierin kautta. Reilut kaksi minuuttia myöhemmin Ruotsin ykkösketjun keskushyökkääjä Johan Samuelsson suti aivan maalin edestä paluupallosta 4–1. Runsaat kolme minuuttia ennen loppusummeria Casper Backby heitti vielä suolaa sveitsiläisten haavoihin nopean hyökkäyksen päätteeksi, ja ruotsalaisten kuudennen maalin sipaisi tyhjään maaliin Alexander Galante Carlström.