Tie poikki: Lii­ken­ne ne­los­tiel­lä So­dan­ky­län Tor­vi­ses­sa kat­kais­taan rekan nos­to­töi­den ajaksi

pääkirjoitus: Voiko mat­kai­lus­sa olla ta­voit­tee­na pelkkä kasvu?

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Jär­ki­vih­reys kun­niaan

Olen ollut skeptinen aluepolitiikkaa kohtaan, mutta nyt vapautan mielikuvitukseni sitä kahlinneista estoista: loppu jää lukijan vastuulle.

Vesivoimalaitoksia on saatava lisää, joten aloitamme Sierilästä. Näin loisimme pienen tekojärven, joka rikastuttaisi ympäristöään. Saimaannorpilla on kuristettu paikallisten ihmisoikeutta, nimittäin verkkokalastusta.

Siksi esitän, että jatkossa niitä siirrettäisiin patoaltaaseen, jossa ne asustaisivat voimayhtiön hellässä huomassa. Bonuksena nuoret saisivat tuloja kolatessaan pesäpaikkoja rantatöyräisiin. Siten turvaisimme sekä lajin tulevaisuuden että mahdollisuuden lähiruokaan. Turistiryntäyskin olisi varma. Lisäksi Lappi saisi edullista sähköä.

Jos Pullervon ja kumppaneiden kidnappaus osoittautuisi haastavaksi, tyytyisimme tuki-istutuksiin mereltä pyydettyjen serkkujen avulla. Samalla voitaisiin kyyditä lohia, joilla tutkittaisiin, kykenisivätkö ne kutemaan uudessa kodissaan. Edelleen tuettaisiin biotaloutta ja kirkastettaisiin kuvaa vesivoimasta.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi