Pääkirjoitus: Työ­pe­räis­tä maa­han­muut­toa tar­vi­taan lisää, ja sen vas­tus­ta­mi­nen on vaa­ral­lis­ta po­pu­lis­mia

Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Jääkiekko: Ro­Ki-maa­li­vah­ti Cody Porter lai­nal­le Tap­pa­raan

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Jari Ran­ta­pel­ko­nen on So­dan­ky­län uusi kun­nan­joh­ta­ja: "Mitä ai­kai­sem­min aloit­taa, sen pa­rem­pi"

Rantapelkonen voitti suljetussa lippuäänestyksessä äänin 20–6, yksi poissa.

Sodankylän kunnanvaltuusto valitsi myöhään torstai-iltana uudeksi kunnanjohtajakseen valtiotieteiden lisensiaatti, sotatieteiden tohtori Jari Rantapelkosen. Päätös tehtiin suljetulla lippuäänestyksellä.

Rantapelkonen sai vaalissa 20 ääntä. Rantapelkosen vastaehdokas oli Sodankylän hallinto- ja talousjohtaja, oikeustieteen maisteri Kalle Pyykkö. Pyykkö sai äänestyksessä kuusi ääntä. Valtuutetuista yksi oli poissa kokouksesta.

Rantapelkonen: "Mitä aikaisemmin aloittaa, sen parempi"

Valinnan jälkeen Jari Rantapelkonen piti etänä puheenvuoron valtuustolle ja kuulolla olleille kuntalaisille. Puheenvuoron aluksi hän myönsi jännittäneensä sitä, mihin valtuutetut päätyvät. Hän myös kiitti tähän mennessä käymistään keskusteluista.

– Minua pitää perehdyttää siihen millainen paikka Sodankylä on, hän perusteli, ja kertoi toivovansa lisää tapaamisia ja keskusteluita muiden muassa luottamushenkilöiden, asukkaiden ja yrittäjien kanssa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.