Lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le

Mainos: Lapin Kansan syys­lo­ma­tar­jous 5 viikkoa diginä ja pai­net­tu­na! Tilaa tästä.

Tilaajille

Jäitkö ilman opis­ke­lu­paik­kaa? – Ei huolta, sillä Vasa sel­vit­ti mah­dol­li­sia vaih­to­eh­to­ja vä­li­vuo­del­le

Moni nuori jäi tänäkin vuonna ilman opiskelupaikkaa ja joutuu pohtimaan, miten välivuotensa viettää? Vasa teki listauksen asioista, joita voi välivuotenaan tehdä.

1. Avoin yliopisto

-
Kuva: Aino Rouhiainen

Jokaisella on mahdollisuus iästä tai opiskelutaustastaan riippumatta suorittaa yliopiston opetussuunnitelmaan kuuluvia kursseja. Avoimen kurssit ovat maksullisia ja niitä voi suorittaa joko kokonaisina tai yksittäisinä opintokokonaisuuksina. Kursseja tarjotaan laajalti melkein jokaisessa yliopistossa sekä myös yhteistyötä tekevissä laitoksissa kuten kansalais- ja kansanopistoissa sekä työväenakatemiassa. Avoimen väylän kautta on myös mahdollisuus hakea yliopistoon korkeakoulujen yhteishaussa.

2. Kansanopisto

-
Kuva: Aino Rouhiainen

Kansanopistot tarjoavat erilaista ja monipuolista opiskelua. Niissä opiskeluihin sitoudutaan yleensä vuodeksi, jonka aikana opiskelija suorittaa valitsemansa opintokokonaisuuden. Eri opistot tarjoavat erilaisen kauttauksen mahdollisista opinnoista, mutta yleisesti ne tarjoavat niin yliopistoon tähtääviä opintoja kuin vuoden mittaisia erilaisia koulutuksia esimerkiksi taiteen ja median parissa.